Hlavní obsah

Plánování podle horoskopu: Kdo to umí a kdo žije v chaosu?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste spíše improvizátoři, nebo si v životě všechno do detailů plánujete? Žijete uprostřed chaosu, nebo je organizace všeho a všech vaší přirozeností? Jak to mají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Pro někoho je plánování a promýšlení věcí dopředu zavedeným normálem, jiný se v organizaci spíš plácá a jedná impulzivně podle momentální nálady. Když se plánovači a improvizátoři sejdou u jednoho projektu nebo v jedné domácnosti, bývá z toho veselo. Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu? Je vaše drahá polovička vaším opakem, nebo spíš jedete na stejné (ne)organizované vlně?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jedou celý život spíše improvizovaně a po hlavě. Na plánování rozhodně není čas a prostor, když je něco napadne, jdou do toho. Příliv energie je totiž nezměrný a nemají sebemenší chuť se pozastavovat nad nějakým plánem. Tohle jejich nadšení ale stejně rychle opadá, a tak brzy přestávají v polovině projektu nebo mají rozjeto několik věcí. Energii neefektivně dělí mezi všechny tyto aktivity podle toho, jak se zrovna vyspí. Nejde sice o extrémní chaotiky, ale jednají spontánně, což jim vyhovuje.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci rádi životem kráčí po vyšlapané stezce podle zaběhnutých zvyklostí, věci si dopředu řádně promýšlejí. Improvizace není jejich silnou stránkou, naopak, impulzivně jednají jen neochotně a vyčerpává je, pokud musí náhle změnit nějaký plán. Jistota toho, že vědí, jaký bude jejich další krok, je velmi uklidňuje a pomáhá jim pak v důležitých situacích jednat s chladnou hlavou. Využijí totiž naspořenou energii, kterou jiná znamení vkládala do spontánních a mnohdy neefektivních rozhodnutí.

Foto: pskamn, Shutterstock.com

Všechno si pěkně dopředu naplánovat a držet se toho je výsadou nejen BýkůFoto: pskamn, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížence provází chaos, který způsobuje hlavně jejich nestálá povaha. Ano, oni se klidně jednoho dne probudí a sepíšou si jasný to do list. Ale také se může stát, že už druhý den jim to všechno bude připadat jako hloupost a začnou úplně jinak. Celkově jde o nevyzpytatelné znamení, ke kterému musíte přistupovat s otevřenou hlavou a dát mu dostatek volnosti a prostoru. Občas vás ale rozhodně překvapí tím, jak skvěle něco jednorázově zorganizuje – a pak se zase propadne do běžného režimu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Málokterý Rak je organizovaný. Velkou část jejich životní energie totiž absorbuje jejich bohatý vnitřní život. Odehrává se v nich toho tolik, že na plánování „reality“ už nemají mnoho času. Také dost často podléhají emocím a řídí se podle toho, co zrovna cítí, což plánování zrovna moc nenapomáhá. Sledujte jejich rozpoložení a budete mít větší představu o tom, co od nich v příštích chvílích čekat. Mnoho Raků navíc věří v osud a předem rozdané karty, takže podle nich je plánování vlastně zbytečné.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou báječní vedoucí a manažeři a stejně tak mají zmanažovaný i celý život. Patří mezi velice schopné plánovače. Všechno si několikrát ověří, napadají je i ty nejmenší detaily, o které je potřeba se postarat. Můžete se spolehnout na to, že jakýkoli projekt pod jejich vedením bude úspěchem, i když se třeba jedná jen o výlet za tím nejlepším brunchem ve městě. Jako jedni z mála umí navíc práci delegovat a nemají potřebu všechno zvládnout sami.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Lvi chápou, jak užitečné je úkoly rozdělit a jde jim to skvěleFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Představujeme vám mistry organizátory celého zvěrokruhu: Panny. Nikdo nemá organizaci a plánování v malíku tolik jako tohle znamení. Vytváření systémů a strategií to je jejich. Pro ně je naprosto přirozené všechno promyslet a automaticky zvyšovat efektivitu – všeho, i když jde o nákup potravin do domácnosti nebo vybírání nové rtěnky. Panny by byly nejšťastnější, kdyby se dal celý svět roztřídit do škatulek, zvlášť když by právě ony ty škatulky určovaly. Organizaci a plánování nedají z ruky, protože ví, že jsou prostě nejlepší.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou nad plánování tak trochu povznesené – bývají to éterické bytosti, které žijí tak trochu mimo náš prostor a čas, a dodržování termínů a deadlinů je pro ně vlastně nepředstavitelné. Zároveň jsou ale velmi nerozhodné a nesnáší konfliktní situace. Když se tedy plánovat naučí, velmi jim to usnadní život. Do tohoto stádia se nakonec dopracují až v pozdějším věku. Do té doby je pro všechny zúčastněné jednodušší akceptovat jejich pozdní příchody a impulzivní nápady.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou schopní manipulátoři, a to i díky svému talentu všechno promyslet, odhadnout a naplánovat tak, jak si oni sami přejí. Umí věci předvídat a umí je popostrčit tím správným směrem. Stejně tak si umí vymyslet dokonalou strategii, když jim o něco jde – to zase promluví jejich cílevědomost a ambice. V rozporu s tím jsou ale také velmi vášnivým znamením, a když je ovládnou emoce, často se uchylují k uspěchaným rozhodnutím, kterých pak zpětně litují. Ovládnout emocemi se však nechávají opravdu jen málokdy…

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři umí situaci dobře odhadnout, a následné kroky si tak pečlivě promyslí a naplánujíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci nejsou nijak zvlášť organizovaní, ale sami sebe jako chaotiky rozhodně nevnímají. Vždyť na věci je přece času dost, všechno je jen o domluvě. Nemají problém se přizpůsobit, ani v případě potřeby vymyslet co a jak dál. Pro ně není problém vlastně vůbec nic. Jsou kliďasové od přírody a jen tak někdo je nevytočí. Zato oni svým klidem umí vytáčet zmatkaře i organizovaná znamení. Rozhodně si je ale nepředstavujte jako polehávající flegmatiky, kteří se nechají unášet proudem – Střelci naopak dobře vědí, co chtějí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou plánovači, mají rádi své rutiny, kterých se mohou držet a které pro ně představují životní jistotu. Improvizace a rozhodnutí na poslední chvíli jsou jim nepříjemné. Nechápou, proč by jim někdo dával přednost před jasným rozvržením všeho a následným klidným plněním předem daných kroků. Pokud jim někdo bude často měnit plány a nutit je do něčeho, na co nejsou zvyklí, naprosto se zaseknou a odmítnou jakkoli vyjít vstříc. Tak na to myslete, v rámci vlastního zdraví.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři považují plány za komický lidský nástroj, který je naprosto k ničemu, protože vesmír si stejně všechno udělá po svém. A čím víc člověk plánuje, tím víc mu bude házet klacky pod nohy. Vodnáři si dělají věci tak, jak chtějí a také kdy chtějí. Nesvazují se termíny, nesvazují se sliby, prostě si existují tak, jak jejich svobodná vůle káže. Pokud tuto jejich životní filozofii nepřijmete, je těžší s nimi vycházet a na čemkoli se domlouvat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou velmi schopné, a pokud je to potřeba, jsou vynikající organizátoři a plánovači. Stejně tak se ale umí bleskově čemukoli přizpůsobit a jet podle přání a plánu kohokoli jiného – nebo dokonce úplně bez plánu. Samy dávají přednost organizovanému životu před chaosem, ale díky jejich přizpůsobivosti je nerozhodí vůbec nikdo a nic. Jediným zádrhelem je, když převládne jejich organizované já, že mají sklon se zasnít uprostřed čehokoli a na libovolný časový úsek prostě vypnout. Stačí do nich ale jen maličko strčit.

Načítám