Hlavní obsah

Plážová móda: Co přehodit přes plavky?

Foto: Marie Bartošová

Plážová móda nás baví!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opalovací krém, knížku i osušku máte spakované. Co byste si ale měly vzít na sebe, když vyrážíte k vodě? Ať už se chystáte k moři nebo se jen plánujete povalovat u rybníka, naše plážové tipy určitě využijete.

Článek

Módní dilema „co si obléknout na pláž“ řeší spousta žen. Jasně, můžete na sebe hodit první věc, která vám padne pod ruku, a u vody si to neužijete o nic méně. Pokud ale chcete skloubit pohodlí a praktičnost se stylem, máme pro vás několik tipů. Plážovou módu vyzkoušela čtenářka Klára.

Lehká sukně to jistí!

Vzdušné šaty jsou sázkou na jistotu, stejně tak si ale můžete pohrát s letní sukýnkou. Pokud máte plavky vcelku, další kousek oblečení nepotřebujete. U dvoudílných plavek je to jen na vás a vaší odvaze – jestliže se vám nechce chodit jen v horním dílu, přehoďte přes plavky jednoduché tílko. Stylistka Ivana vybrala romantické plavky, které doladila sukní do pasu. Klíčové jsou doplňky, po vzoru čtenářky Kláry můžete vyzkoušet klobouk, na cestu klidně přidejte i náramky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: plavky (Debenhams, 1299 Kč), klobouk (Debenhams, 599 Kč), sukně (New Yorker, 419 Kč), boty (Bella Brutta, 1999 Kč), náramky (Vero Moda, set 349 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kraťásková varianta

Také s kraťasy v námořnickém stylu u vody zabodujete. Doplňte je lehkou košilí bez rukávů a nebojte se nechat vaše plavky vykukovat. Obzvlášť, pokud vám k oblečení ladí jako nám (a nemusí to být nutně jen barevně, stačí, když budou souznít stylově). Pak už si jen naházejte věci do modrobílé proužkované tašky, obujte pohodlné „ťapky“ a hurá vstříc vodnímu dobrodružství.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: plavky (New Yorker, 419 Kč), košile (Only, 949 Kč), boty (Replay, Destroy, 1499 Kč), taška (Debenhams, 749 Kč), kraťasy (New Yorker, 249 Kč), náhrdelník (Vero Moda, 299 Kč), náramky (Next, 240 Kč a Bella Brutta, Maison Scotch, 550 Kč), brýle (DKNY, 2499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Košilová tunika

Tuniky určitě není třeba představovat. Nám se ale zalíbila delší košilová tunika s páskem, která se vám navíc díky své barvě bude hodit ke všem plavkám. Pravda, pokud se vám jen málokdy podaří sníst zmrzlinu bez toho, aniž byste měly na oblečení usvědčující důkazy, nejspíš byste měly dát přednost tmavším barvám.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: plavky (New Yorker, 489 Kč), tunika (Calvin Klein, Debenhams, 2249 Kč), osuška (Roxy, Quiksilver, 690 Kč ), boty (New Yorker, 489 Kč), náhrdelník (Vero Moda, 499 Kč), náramky (H&M, 299 Kč/set), brýle (H&M, 179 Kč)Foto: Marie Bartošová

Barevný overal

V kraťasovém overalu se budete cítit pohodlně jako v pyžamu. Oblékněte plavky, vlezte do overalu, a pokud vám vadí foukání větru od vody, přidejte ještě lehký přehoz. Stylistka Ivana vybrala krásný mintový a Kláře ještě přidala velké korále. Za zmínku stojí i boty s mašličkami.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: overal (Marks & Spencer, 1499 Kč), plavky (New Yorker, 329 Kč), přehoz (Only, 699 Kč), korále (Vero Moda, 499 Kč), boty (Mel, Destroy, 999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sarong 3x jinak

Poslední, ale naprosto nepostradatelný letní kousek, je sarong, který si budete moct ležérně uvázat kolem pasu nebo ho zavázat za krkem. Tři nápady vám ukázala stylistka Ivana (další najdete přicvaknuté u cedulky sarongu), fantazii se ale meze nekladou. Jako stylový doplněk si můžete vybrat mohutný náramek. Koupat se s ním samozřejmě nemusíte (asi byste šly rychle ke dnu :-)), ale na korzování po plážových barech bude jako dělaný.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: plavky (Marks & Spencer, 1199 Kč), sarong (Marks & Spencer, 549 Kč), žabky (New Yorker, 129 Kč), náramky (set – Vero Moda, 299 Kč, široký – KappAhl, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Čtenářce Kláře šátek ProŽeny.cz by Jakub Polanka udělal radostFoto: Marie Bartošová

V čem nejraději vyrážíte k vodě vy? Napište nám!

Styling: Ivana Pražáková

Vizáž: Michaela Kramná (MA-DA Makeup Network)

Za umožnění focení děkujeme zábavnímu a sportovnímu areálu Žluté lázně (Podolské nábřeží 3/1184, Praha 4).

Reklama

Související témata:

Načítám