Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete maso, ale už vám došla inspirace, jak ho upravit? My vám přinášíme skvělý recept na plněnou krkovičku kozím sýrem.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky krkovice
  • 60 g plísňového kozího sýru
    7
  • 4 lžičky bazalkového pesta
    7
    8
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks pečiva
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Jednu stranu rovnoměrně potřete pestem a na prostředek položte kozí sýr nakrájený nebo nadrobený na malé kousky.

02.

Maso zabalte a upevněte párátky nebo provázkem. Pak ho na olivovém oleji zprudka opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, a na 10 minut dejte dopéct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte s trochou pesta a sýru a čerstvým pečivem.

S kozím sýrem můžete zapéct i gratinované brambory.

Související témata:

Načítám