Hlavní obsah

Plněná kuřecí kapsa se sýrem, špenátem a sušenými rajčátky

Hodnocení:
(29)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí prsa umí být při nesprávné přípravě pekelně vysušená, ale to vám dnes rozhodně nehrozí. Vyrobíme z nich šťavnaté kapsy se špenátem, sušenými rajčátky a rozteklou mozzarellou, což ve výsledku vytvoří i výbornou šťávu. Nebo snad máte jiný plán na dnešní večeři?

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • mletá pálivá paprika
  • česnek
  • 1 hrnek baby špenátu
  • sušená rajčata v oleji
  • 1 mozzarella
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Maso nařízněte tak, aby vám vznikla kapsa. Otevřete ji, zevnitř zlehka osolte, opepřete a posypejte paprikou a sušeným či čerstvým prolisovaným česnekem.

Krok 2: Obložte lístky špenátu (pokud používáte mrazený, nechte ho rozmrznout a pořádně vyždímejte), kousky sušených rajčat a natrhanou mozzarellou, uzavřete a zajistěte párátky, aby obsah nevypadával.

Krok 3: Maso pak i zvenčí z obou stran ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, paprikou a česnekem a zprudka dozlatova opečte na troše olivového oleje.

Krok 4: I s pánvičkou (proto vybírejte takovou, která smí do trouby) přemístěte asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C, aby bylo maso dobře propečené i zevnitř.

Tip: Místo části náplně použijte bazalkové pesto nebo dejte výraznější sýr, jako je niva či feta.

Foto: Jakub Jurdič

Díky šťavnaté náplni ze sýru, rajčat a špenátu se nemusíte bát, že by bylo maso vysušené

ynezorPumanzeSaNyknalC