Hlavní obsah
3,2
(80)
 

Kuřecí prsa umí být při nesprávné přípravě pekelně vysušená, ale to vám dnes rozhodně nehrozí. Vyrobíme z nich šťavnaté kapsy se špenátem, sušenými rajčátky a rozteklou mozzarellou, což ve výsledku vytvoří i výbornou šťávu.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 2 lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1 ks mozzarelly
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Maso nařízněte tak, aby vám vznikla kapsa. Otevřete ji, zevnitř zlehka osolte, opepřete a posypejte paprikou a sušeným či čerstvým prolisovaným česnekem.

02.

Obložte lístky špenátu (pokud používáte mrazený, nechte ho rozmrznout a pořádně vyždímejte), kousky sušených rajčat a natrhanou mozzarellou, uzavřete a zajistěte párátky, aby obsah nevypadával.

03.

Maso pak i zvenčí z obou stran ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, paprikou a česnekem a zprudka dozlatova opečte na troše olivového oleje.

04.

I s pánvičkou (proto vybírejte takovou, která smí do trouby) přemístěte asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C, aby bylo maso dobře propečené i zevnitř.

Tip: Místo části náplně použijte bazalkové pesto nebo dejte výraznější sýr, jako je niva či feta.

Foto: Jakub Jurdič

Díky šťavnaté náplni ze sýru, rajčat a špenátu se nemusíte bát, že by bylo maso vysušenéFoto: Jakub Jurdič

Načítám