Hlavní obsah

Poctivá gulášová polévka! Takhle dobrou v hospodě nedostanete

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Gulášovka je v české kotlině jednoznačně jednou z nejoblíbenějších polévek. Hodí se na pořádnou svačinu i k večeři a milují ji snad všichni. Podle našeho receptu si pořádnou „hospodskou husťačku“ uděláte raz dva i doma.

Článek

Guláš je guláš, ale někdy prostě není nálada na tak vydatné a časově náročné jídlo. Pokud chuť na paprikovou pochoutku přesto nemůžete potlačit, pak je gulášovka ideální řešení. Potěší chuťové pohárky a skvěle zasytí.

Poctivá gulášovka

Na 5 porcí potřebujete: 250 g hovězího předního masa, 1 větší cibuli, 2 lžíce sádla, 3 stroužky česneku, 1 lžičku drceného kmínu, 2 lžíce sladké papriky (nebo nakombinujte s pálivou), 2 lžíce hladké mouky, 750 ml hovězího vývaru nebo vody, 3 brambory, sůl, pepř, majoránku

Postup: Maso odblaňte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci osmahněte na sádle. Zasypte kmínem, nechte rozvonět a vložte maso. Za občasného promíchání orestujte dohněda. Přidejte dva stroužky prolisovaného česneku a papriku, zamíchejte a nechte chvíli osmahnout, aby paprika pustila barvu a vůni. Zaprašte hladkou moukou, ještě jednou promíchejte a nakonec zalijte vývarem nebo vodou. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, osolte a vařte doměkka. Hrnec odstavte z plotny a dochuťte posledním stroužkem prolisovaného česneku a majoránkou.

Jste polévkoví? Tak zkuste naše další tipy na vydatné polévky, které zasytí a zahřejí, když v létě prší.

Reklama

Související témata:

Načítám