Hlavní obsah
3,2
(128)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Největší poctivka mezi česnekovkami? Za nás určitě hermelínová pomazánka. Ne, není dietní, je v ní majonéza a nejlepší je s plátkem uheráku a vajíčka, ale jednou za čas (třeba na silvestra) prostě není na škodu si trochu dopřát. Pokud souhlasíte, pusťte se do ní s námi!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 2 hermelíny
  • 150 g sýru žervé
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl a pepř
Článek

Postup

01.

Sýr nahrubo nastrouhejte nebo rozmačkejte vidličkou, přidejte žervé, majonézu, najemno nasekanou klasickou nebo jarní cibulku, prolisovaný česnek, oba druhy papriky, hořčici, špetku soli a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.

02.

Ochutnejte a případně dochuťte. Pomazánka je skvělá na topinkách i na čerstvém pečivu, na ozdobu se hodí kousek salámu, vařené vejce, petržel i čerstvá zelenina a sterilované okurky.

Foto: Marianna Bartková

Sýrová pomazánka 3× jinak a nic dalšího na chlebíčky nepotřebujete!Foto: Marianna Bartková

Podívejte se na další dva osvědčené recepty na skvělé sýrovo-česnekové pomazánky: na klasickou česnekovou sýrovku a bezvadnou nivovou.

Reklama