Hlavní obsah

Herci na začátku kariéry a dnes aneb Najdete rozdíl?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Milujete prohlížet si stará fotoalba a smát se šíleným účesům a módním kreacím, ve kterých jste kdysi chodili mezi lidi? Zapátrali jsme v archivech a našli, jak vypadali na začátku své kariéry slavní herci a herečky. Někteří se skoro nezměnili, a to je jim přes osmdesát! Čím to bude?

Článek

Když se podíváte na svoje fotky před dvaceti a více lety, postesknete si, že vrásek a kil přibylo, nebo vidíte, že na vás je čas krátký a jste pořád koukatelní? Jak to asi mají herecké hvězdy? Jsou za vrcholem, nostalgicky vzpomínají na svoje nejlepší roky, na poličce mají zlaté sošky a na účtech miliony. Jak vypadali ve svých prvních filmech?

Jack Nicholson (83)

Jedná se bez přehánění o hollywoodskou legendu a herce s obrovským talentem, což potvrzuje rekordních dvanáct nominací na Oscara, z čehož tři proměnil. Proslavil se rolí v legendární Bezstarostné jízdě (1969), ale jeho úplně první film se jmenoval Cry Baby Killer (1958), kde ztvárnil mladíka, který se shodou nešťastných okolností dostane do rozporu se zákonem. Jednou z posledních rolí byl hvězdně obsazený film Poznáš, až to přijde? (2010), který měl ale obrovské ztráty a nikterak skvělá hodnocení. Poté se herec rozhodl odejít do důchodu, protože už mu prý dělalo problém pamatovat si text.

Foto: Profimedia.cz

Charisma měl vždy a není divu, že platil za hollywoodského starého mládence, který si rád užívá. Vlevo Cry Baby Killer, 21 let; vpravo Poznáš, až to přijde?, 73 letFoto: Profimedia.cz

Nicolas Cage (56)

Oscarový herec je všestranný, baví ho improvizace a má jednu z nejpestřejších filmografií. Hrál v kasovních trhácích i totálních propadácích, ujal se rolí akčních hrdinů i charakterních postav. Jedním z jeho prvních filmů byla romantická Dívka z údolí (1983) o spořádané Julii, která vypadá jako ze žurnálu, a rebelovi Randym, který se do ní zamiluje. Byl vlasatý, nosil vestu na holé tělo a dobře se na něj koukalo. Jeho hvězda prudce stoupala, ale před pár lety se ukázalo, že dluží miliony na daních, a tak bral každou nabídku, aby dluhy splatil. V Between Worlds (2018) hraje smolaře, kterého pronásledují vzpomínky na mrtvou ženu a syna. Vypadá dost omšele, což není jen kvůli roli, herec nestárne úplně nejlépe.

Foto: Profimedia.cz

Poznali byste ho? Vlevo Dívka z údolí, 19 let; vpravo Between Worlds, 54 letFoto: Profimedia.cz

Dwayne Johnson (48)

Ve světě wrestlingu je vítěz několika mistrovství známý jako The Rock. Do světa filmu vstoupil se vší parádou a s vlasy. Fanoušci Mumie se vrací (2001) nebo Král Škorpion (2002) ho pamatují jako horu svalů s vlasovým porostem. Ti, kteří jej sledují na Instagramu nebo jsou diváky seriálu Hráči (2015–2019), už The Rocka znají jako plešatého fešáka. On sám říká, že oholit si hlavu bylo jeho rozhodnutí. Nedonutila ho k tomu počínající pleš, ale fakt, že jeho vlasy prý vypadají jako kombinace afro a chlupů z genitálií lamy. Co dodat.

Foto: Profimedia.cz

Patří k hrstce mužů, kterým holá hlava opravdu sluší. Navíc je zapálený sportovec a žije zdravě. Vlevo Mumie se vrací, 29 let; vpravo Hráči, 46 letFoto: Profimedia.cz

Kathleen Turner (66)

Byla hvězdou v 80. letech, kdy ji na vrchol nečekaně vystřelila dobrodružná komedie Honba za diamantem (1984). S Michaelem Douglasem (75) hrála nejen ve filmovém pokračování, ale i v již kultovní Válce Roseových (1989). Koncem minulého století začala kariéra krásné blondýnky stagnovat a ona hrála v podprůměrných snímcích. Milovníci seriálu Přátelé (1994–2004) ji zaznamenali v roli otce Chandlera (Matthew Perry, 50). V posledních letech se před kamerou objevuje jen zřídka, například v komedii Návrat blbýho a blbějšího (2014), kde je téměř k nepoznání.

Foto: Profimedia.cz

Platila za vyhlášenou krasavici, dnes se ale hovoří o problémech s alkoholem a silné artritidě. Vlevo Honba za diamantem, 30 let; vpravo Návrat blbýho a blbějšího, 60 letFoto: Profimedia.cz

Winona Ryder (48)

Křehká tmavovláska s velkýma očima se poprvé objevila ve filmu v roce 1986 a již o dva roky později si zahrála roli sebevražedné teenagerky v kultovní černé komedii Beetlejuice. Její hvězda zářila čím dál jasněji, patřila mezi největší herecké objevy a talenty. Pak ji ale opustila její životní láska Johnny Depp (57) a šlo to s ní z kopce. Dnes je opět hvězdou a v seriálu Stranger Things (2016–2020), který je tak divný, až jej nemůžete přestat sledovat, hraje matku dvou hlavních hrdinů.

Foto: Profimedia.cz

Křehká brunetka se vlastně moc nezměnila, a i když na dřívější slávu nenavázala, uměla se vrátit se ctí. Vlevo Beetlejuice, 17 let; vpravo Stranger Things, 47 letFoto: Profimedia.cz

Jane Fonda (82)

Je ze slavné herecké rodiny, a i když má věk na to, aby si užívala zasloužený důchod a předávala životní moudra pravnoučatům, stále se aktivně věnuje herectví. Dcera herce Henryho Fondy (†77) se na filmovém plátně objevuje od začátku 60. let a dostávalo se jí hned pochvalných hodnocení. Jednou z jejích ikonických rolí byla bezesporu Barbarella (1968), sexbomba z budoucnosti. Paradoxem je, že herečka tento film nesnášela. Její současnou rolí je Grace v komediálním seriálu Grace a Frankie (2015–2021), kterou kvůli muži opustí manžel a ona začíná znovu žít. S věkem se uměla vždy poprat, tak si může dovolit hrát, že jí je kolem sedmdesáti.

Foto: Profimedia.cz

Vzhled měla Jane Fonda vždy až na prvním místě. Dnes má postavu stejnou jako za mlada a plastickým úpravám rozhodně neřekla ne. Vlevo Barbarella, 31 let; vpravo Grace a Frankie, 81 letFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám