Hlavní obsah

Podzimní dekorace na dveře i do okna: Z vyšívacího kruhu!

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Reklama

Podzimní příroda už se začíná vybarvovat, a proto se jí nechte inspirovat k vyrábění různých dekorací. Návod na jednu takovou vám přinášíme v dnešním článku. Jediné, co si musíte koupit, je vyšívací kruh.

Článek

Vyšívací dřevěný kruh je skvělou vychytávkou pro mnohé dekorace, které jsme vám již párkrát na našich stránkách ukázali i s jejich návody na výrobu. Seženete ho v textilní galanterii za pár desítek korun. Tentokrát ho využijeme jako základ pro závěsnou podzimní výzdobu do okna či na dveře. Ostatní materiál pak nasbíráte hravě v přírodě. Ta obzvlášť nyní nabízí nejen barevné listí, ale spoustu dalších plodin k tvoření v podobě kaštanů, žaludů, šišek i šípků.

Co budete potřebovat

Na výrobu dekorace si nachystejte jednu část vyšívacího kruhu, tavnou pistoli, mašličku či provázek na zavěšení, přírodniny nasbírané v lese i na louce v podobě větviček, šišek, šípků, trávy i bodláčí. Můžete přidat klidně i pár slaměnek, pokud je máte doma, nebo barevná dekorativní peříčka, která seženete v papírnictví.

Foto: Pavla Drlíková

Na dekoraci za pár korun si kupte jen vyšívací kruh. Ostatní nasbíráte při procházce lesemFoto: Pavla Drlíková

Jak postupovat

Foto: Pavla Drlíková

Nejprve si nalámejte větvičky, které tavnou pistolí připevněte k vyšívacímu kruhu tak, aby vznikla náhodná síťFoto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Postupně nalepte k jedné straně dvě šišky a mezi ně vkládejte rostliny, listy i šípky. Pár větviček můžete také obmotat širší trávouFoto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Nakonec přivažte mašli na zavěšení a zapíchejte barevná pírkaFoto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Dekorace vám vydrží celý podzimFoto: Pavla Drlíková

Cestou v lese nasbírejte o něco víc větviček a můžete tvořit celá rodina!

Reklama

Související témata:

Načítám