Hlavní obsah

Zarámujte si kus přírody: Vyrobte si krásnou letní dekoraci!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte chuť na příjemné prázdninové tvoření? V tom případě se s chutí vrhněte na letní dekoraci v podobě okýnka, které vnese do vašeho interiéru kousek přírody. S naším fotonávodem to zvládnete raz dva.

Článek

Chodíte rádi na výlety do přírody? Pak si nezapomeňte cestou nasbírat několik spadaných větviček a natrhat trochu kvítí. Nebo zajděte na zahradu, přineste si hrst levandule či pár růží a nechte je uschnout, jako jsme to udělali my. To vše užijete na originální letní dekoraci, která vám zabere jen pár minut.

Co budete potřebovat

Nejprve si nachystejte jakýkoli dřevěný rámeček ze starého obrazu, ale můžete samozřejmě zakoupit i nový dle libosti nebo třeba použít fotorámeček. My doporučujeme vybrat rám tmavé barvy: skvěle se hodí pod větvičky, které mají podobný odstín. Dále si připravte tavnou pistoli, kousek provázku, nůžky a nakonec poklady z přírody, jako jsou větvičky, sušené květy, bylinky a okrasné traviny.

Foto: Jakub Jurdič

Nejdřív si připravte vše potřebnéFoto: Jakub Jurdič

Jak vyrobit obraz–okno z větví

Jako první je nutné nalámat větvičky podle délky a šířky vybraného rámečku. Odměřte si také vnitřní větvičky, které vytvoří mřížku uprostřed rámu a díky nim vznikne dojem okna.

Foto: Jakub Jurdič

Nalámané větve nalepte pomocí tavné pistole přímo na okraje rámečku. Aby výsledek vypadal živěji, můžete vedle sebe a na sebe dát víc větviček a nemusejí být stejně dlouhéFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dovnitř rámečku přilepte vnitřní mřížkuFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pak svažte levanduli a růže do malých svazečků a přilepte je na obě části rámečku, které tvoří jeden roh. Další ozdoba se hodí do protějšího rohuFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nakonec přivažte provázek za horní okraj, abyste obraz mohli pověsit na stěnu či na dveřeFoto: Jakub Jurdič

Váš interiér i terasu mohou ozdobit také nápadité letní věnce.

Reklama

Načítám