Hlavní obsah

Podzimní hra světel aneb Tipy na designové lampy

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny se pomalu ale jistě zkracují a počasí se ochlazuje. Vytváří se tak pravá a nefalšovaná podzimní atmosféra. Ideální čas zasednout do pohodlného ušáku, uvařit si šálek čaje a vytáhnout knížku. Nejen k těmto aktivitám se vám bude hodit stylové svítidlo.

Článek

U zdroje světla už dávno není důležité jen to, jestli funguje, ale velkou roli hraje i design. Stylové lampy dodají interiéru útulnou atmosféru a to se během sychravého podzimu více než hodí. Máme pro vás tipy na kousky, které vás mohou nejen na podzim potěšit.

Funkce takové stojací či stolní lampy nebo závěsného svítidla není jen ryze praktická, ale s interiérem dokáže doslova divy i s ohledem na to, jak vypadá. Domov ozdobí a dodá mu něco, co mu dosud třeba chybělo. Vytvoří také příjemný kout na čtení.

V industriálním stylu

Zakomponování industriálních prvků do domácnosti sice není pro každého, ale je mnoho lidí, kteří se v tomto stylu našli. Důraz je kladen na kov a černou, šedou či bílou barvu. Lampy s industriálním nádechem perfektně zapadnou do moderních a minimalistických interiérů.

Foto: Archiv firem

Zleva: Stojanové svítidlo od společnosti TK Lighting má kromě žárovky navíc drátěné stínítko. Dizajn-labanc, 1704 Kč. Stolní lampa Adamant Small vsází na geometrické tvary a ostré hrany. Svět svítidel, 890 KčFoto: Archiv firem

Doteky přírody 

Do interiérů, kde se hodně pracuje se dřevem, se hodí lampy, které mají rovněž blízko k přírodě. Dřevo je jedním z prvků, který je charakteristický pro takzvaný skandinávský design.

Foto: Archiv firem

Zleva: Stojací lampu Austin ozvláštňuje dřevěná trojnožka. Riteli, 3220 Kč. Skandinávský nádech dodá interiéru i stojací lampa Woody. Westwingnow, 4659 KčFoto: Archiv firem

Pryč s konvencemi

Oblibě se těší i lampy, které se vymykají veškerým zažitým konvencím. Jde zejména o výstřední kousky, které si pohrávají s různými geometrickými tvary.

Foto: Archiv firem

Zleva: Stojací lampa Rondo je skutečným designovým doplňkem. Dekolamp, 3711 Kč. Těm, kteří mají na stole dostatek místa, může posloužit stolní lampa Neordic Ingram. Riteli, 1775 KčFoto: Archiv firem

Péřové lampy

Další trend tykající se osvětlení budete buď milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím. Jde o takzvané péřové lampy, které místnosti dodají jemnost a eleganci.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lampa Lucide Goosy Soft s jemnými peříčky se asi více zalíbí ženám než mužům. Ráj svítidel, 2429 Kč. Vyrábí se i ve stolní variantě. Feim, 1388 KčFoto: Archiv firem

Orient na dosah

Jestliže si každý den chcete připadat jako na dovolené v exotických krajích, sáhněte po orientálních druzích svítidel. Tohoto dojmu se nejčastěji docílí přírodními materiály a zajímavými stínidly, které podporují hru světel.

Foto: Archiv firem

Zleva: Stojací lampa z přírodních materiálů dodá vašemu domovu kouzlo Asie. Zdravá ložnice, 3025 Kč. Marocká stojací lampa Hermine vytvoří díky průřezům zajímavé světelné scenérie, Světla24, 5993 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám