Hlavní obsah

Pohodlné boyfriend džíny. S čím je nosit?

Foto: Marie Bartošová

Čtenářka Bětka se v roli modelky cítila jako ryba ve voděFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džíny, které vypadají jako půjčené z šatníku vašeho partnera. To jsou „boyfriendy“. Můžete je milovat, můžete je nenávidět, ale nemůžete jim odepřít jedno – jsou zatraceně pohodlné. Že byste je i zkusily, ale nevíte, s čím je nosit? Nechte se inspirovat outfity, které sestavila stylistka Veronika. V roli modelky se představí opět jedna z vás – tentokrát je to čtenářka Bětka.

Článek

Pro boyfriend džíny je kromě jejich volnějšího střihu typický také snížený sed. Není sice tak extrémní, jako v případě harémových kalhot (ty si nicméně vysloužily spoustu nelichotivých přezdívek), ale i tak nemusí některým ženám vyhovovat. Pokud se ale vyžíváte v ležérním stylu, mohou se pro vás „boyfriendy“ stát nerozlučnými parťáky. Otázka ale zní – s čím je nosit?

Jejich uvolněný styl svádí k jednomu – ke kombinaci s podobně laděnými kousky. Když je ale spojíte s volným trikem, mikinou a teniskami, žádné terno s nimi neuděláte. Takové kalhoty, jako jsou „boyfriendy“, potřebují naopak něčím vyzdvihnout. Pojďte se podívat na modely, které si vyzkoušela naše čtenářka.

Sáčko jako sázka na jistotu

První outfit je trochu „šmrncnutý“ pánským stylem. Základem úspěchu je vypasované sáčko, které je díky jeho barvě opravdu nepřehlédnutelné. Pod něj si můžete obléknout jednoduché bílé triko, obzvlášť v případě, že si hodláte stejně jako stylistka vyhrát s detaily. Zajímavým prvkem je bezpochyby klobouk. Že vám pokrývky hlavy nesluší? Nesmysl. Určitě se najde vhodný typ i pro vás, takže zkoušejte a zkoušejte. Za zmínku stojí i originální provazový náhrdelník. A co k podobně laděnému modelu obout? Klidně pohodové conversky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Vero Moda, 1899 Kč), pásek (Vero Moda, 549 Kč), triko (Camaieu, 349 Kč), sako (Camaieu, 799 Kč), náhrdelník (F&F, 450 Kč), klobouk (Vero Moda, 499 Kč), boty (Converse, info o ceně v obchodě), kabelka (New Yorker, 739 Kč)Foto: Marie Bartošová

Dívčí pastelová verze

Hrdinky našeho dnešního článku se dobře kombinují i s uhlazenějšími kousky. V druhém případě je stylistka Veronika namixovala s trendy pastelkami – konkrétně s topem v mint odstínu a jemně růžovým, lehkým kabátkem. Z doplňků vybrala perličkový náhrdelník a přidala „placky“ do špičky. Ty mají jednu krásnou vlastnost – vypadají elegantněji než balerínky. Pokud hledáte boty bez podpatku, které byste mohly v pohodě nosit i k šatům nebo sukním, tady jsou!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Vero Moda, 1899 Kč), kabátek (Zara, 1799 Kč), top (H&M, 399 Kč), boty (New Yorker, 379 Kč), náhrdelník (New Yorker, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Denim s… denimem?

Takzvaný trend „denim on denim“, kdy se kombinují dva džínové kousky, jsme vám představovali už před rokem ve článku V džínovině od hlavy až k patě, nosí se nicméně i nadále. Klidně proto vaše džíny zkombinujte s denimovou košilí. Pokud je to na vás přeci jen moc, nechte ji jen přehozenou a oblečte pod ni tričko, třeba to proužkované. Trocha barvy přijde vhod, obujte proto barevné boty na klínku nebo platformě. Dodejte zajímavý náhrdelník a tradá! – můžete vyrazit.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Vero Moda, 1899 Kč), triko (Camaieu, 299 Kč), košile (New Yorker, 739 Kč), náhrdelník (stylistky vlastní), náramek (Camaieu, 299 Kč), brýle (Camaieu, 199 Kč), boty (F&F, 649 Kč)Foto: Marie Bartošová

Když chcete být za šelmu

Na městskou pohodu se „boyfriendy“ hodí skvěle, můžete si je ale vzít, i když večer vyrážíte na party? No jasně! Zkombinovat je můžete třeba s topem se zvířecími vzory, a když bude chladno, přehoďte kožen(kov)ou bundičku. Z domu určitě nevycházejte bez podpatků a do ruky přidejte psaníčko. Úspěch zaručen!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Vero Moda, 1899 Kč), top (Ann Christine, 379 Kč), bunda (New Yorker, 739 Kč), psaníčko (F&F, 299 Kč), boty (Guess by Marciano, 4790 Kč), náramky (Camaieu, 249 Kč)Foto: Marie Bartošová

Woman in black

Jste, alespoň pokud jde o módu, malinko konzervativnější? I vy si můžete volnější džíny obléknout. Spojit je totiž můžete s černou košilí bez rukávů (tahle má navíc zdobený límeček) a s černým sáčkem. Přidejte boty na podpatku, kabelku, a můžete se vsadit, že se na vaše volné džíny nikdo nebude koukat skrz prsty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Vero Moda, 1899 Kč), košile (Zara, 999 Kč), sako (Vero Moda, 2199 Kč), boty (Zara, 1899 Kč), náramek a prsten (H&M, info o ceně v obchodě), kožená kabelka (Vero Moda, 1899 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Za svou odvahu si Bětka odnesla šátek Proženy.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Nosíte „boyfriendy“, nebo bychom je ve vašem šatníku hledali marně? Napište nám!

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám