Hlavní obsah
3,5
(21)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dnes pro vás máme tip, jak i zdánlivě obyčejné suroviny, jako brambory a cibule, povýšit na opravdu skvělé jídlo, které si zamilujete a navíc se krásně zahřejete.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 50 g másla
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 trochu soli
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji na kousku másla dozlatova.

02.

Pak k ní přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a chvilku ji poduste. Přidejte na kousky pokrájené oškrábané brambory, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a vařte doměkka. Na závěr polévku můžete ochutit trochou zázvoru.

Jak jinak si ještě uvařit brambory? Zkuste je s bazalkou.

Reklama

Související témata:

Načítám