Hlavní obsah

Pravda o Vánocích: Za tři dny neztloustnete!

Foto: Thinkstock

Nebojte se o Vánocích odpočívatFoto: Thinkstock

Reklama

Že už si ani nepamatujete, kdy jste byly naposledy cvičit, protože poslední dny vám jen hoří termíny v práci, jen tak tak máte dárky a uklizeno? Nezoufejte, i vánoční úklid prospěje vaší postavě. A když ne, tak co se stane?

Článek

Takže narovinu: hoďte za hlavu své výčitky svědomí. Týdnem klidu nepřiberete, a navíc pokud na sobě celý rok pracujete, odpočinek a nicnedělání vám jen prospěje. Tělo si změnou jídla i pohybu odpočine, a po Vánocích vám pak kila zase půjdou pěkně dolů!

A co úklid?

Ne, uklízení zdaleka není ztracený čas. A navíc při něm i protahujete celé tělo! Přece jen je to lepší než se povalovat na gauči. Nepropadejte chmurám, že vaše postava dostává před svátky a během nich zabrat. Není to tak docela pravda, vždyť se podívejte do naší tabulky. A pokud vám ani to nestačí, slibte si, že po svátcích najedete zpět na lehčí jídelníček, naběhnete do tělocvičny a kaloriím navíc tak dáte sbohem!

Tip redakce: Ve volné chvíli během svátků si můžete se svým partnerem zkusit cvičit doma ve dvojici. Je to především zábava! A pokud se chystáte na silvestrovskou party, natrénujte podle našeho videa svůdný tanec ve článku Blanka v akci: Jak tančila u tyče?.

Vsaďte na přirozenost

„Není potřeba se znepokojovat tím, že jste na čas opustily nějaký svůj zajetý rytmus. Pokud z cvičení nevypadnete třeba na půl roku, tělo si dokáže kondici pamatovat, a jen tak rychle ji neztratí,“ doplňuje trenér Radek Mirovský. A přirozený pohyb, právě včetně uklízení, se také počítá. Vždyť po Štědrém dni také určitě vyrazíte na hory nebo sváteční procházky, kde všechny jídelní prohřešky napravíte, tak proč byste si je nedopřály?

Foto: Thinkstock

Stačí protažení při úkliduFoto: Thinkstock

Buďte k sobě upřímné

„Za týden nepřiberete mnoho kil. Pokud ale hodujete už od začátku prosince a ještě na konci ledna, je jasné, že to už by následky na vaší postavě mít mohlo,“ říká výživová poradkyně Jana Altnerová. Proto chcete-li, abyste se i v lednu vešly do svých kalhot, a nemusely povolovat pásek, zvažte zbytečné dlouhodobé přejídání. Dva tři dny? Proč ne, z toho se vám objem v pase nezvětší. Pokud ze zdravotních či jiných důvodů i na Vánoce jíte ve zdravém stylu, zkuste naše tipy z článku Vánoce dietně.

Čas na jiné záležitosti

Zkrátka hlídání kalorií si nechte na všechny ostatní dny během roku. Na svátky nad nimi mávněte rukou. Třeba právě fakt, že jste si daly do nosu, vás donutí se jít pořádně projít, sklouznout na sáňkách, zaplavat či vyrazit na lyže. Potřebujete jediné: chtít. A když nechcete, vaše věc. My vás do ničeho nutit nebudeme.

Každopádně si příjemné dny v rodinném kruhu prožijte tak, abyste byly spokojené. A hubnutí si nechte na leden. Nebojte, pojedeme v tom zase s vámi společně. Tak, co říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám