Hlavní obsah

Prázdninové lásky: Vyznáte se v letních filmových romancích?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Prázdninové románky i počátky velkých lásek... Letní romantické příběhy jsou vděčným tématem literátů i filmových tvůrců. Patříte mezi fanoušky takových bijáků? Pak v tomhle kvízu zaválíte.

Článek

Dlouhé letní večery přímo vybízejí k randění a navazování známostí, stejně jako ke sledování romantických filmů zalitých sluncem. Některé jsou laskavé, jiné dojmou a u nemalé části se i dobře pobavíte. Vyzkoušejte si, jak znáte letní filmové lásky. Když neuspějete v testu, máte aspoň inspiraci, co si večer pustit.

1. V muzikálu Mamma Mia! (2008) pozve budoucí nevěsta Sophie (Amanda Seyfried) na svatbu tři muže, z nichž jeden by mohl být její otec. Jak se o nich vůbec dozví?
2. Parta přátel pořádá letní party na pláži. Jak to tak někdy bývá, na konci filmu Prci, prci, prcičky 2 (2001) se spolu celá řada postav vyspí. S kým skončí Finch (Eddie Kaye Thomas)?
3. Koho ztvárnila Audrey Hepburn v legendární komedii Prázdniny v Římě (1953)?
4. Na letním táboře se potkají dvě jedenáctileté dívky, které vypadají jako identická dvojčata. Jedna žije s otcem v Kalifornii a druhá s matkou v Londýně. Dojde jim, že jsou sestry, a rozhodnou se dát rodiče dohromady. Znáte název filmu?
5. Proč v oddechové komedii Léto s kovbojem (1976) Honza (Jaromír Hanzlík), sympatický nápadník psycholožky Doubravky (Daniela Kolářová), pase družstevní krávy?
6. Kam se na předsvatební cestu vydá newyorská reportérka (Amanda Seyfried) ve filmu Dopisy pro Julii (2010)?
7. V romantickém dramatu Vicky Cristina Barcelona (2008) se dvě kamarádky zapletou se ženatým španělským umělcem. Románek vykrystalizuje v dramatickou situaci, kdy je Vicky (Rebecca Hall) nešťastně zraněna. Co jí je?
8. Na co si Frances (Jennifer Grey) ve filmovém hitu Hříšný tanec (1987) půjčí od otce peníze?
9. Kdo v dojemném příběhu Zápisník jedné lásky (2004) ztvárnil ústřední zamilovanou dvojici?
10. Která z následujících skladeb nepatří na soundtrack muzikálu Pomáda (1978)?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Chcete se podívat na pořádný romantický thriller plný erotiky? Jihokorejská Komorná (2016) vyhrála cenu BAFTA a pobaví vás.

Reklama

Načítám