Hlavní obsah

Před i po sexu do koupelny! Co byste měli udělat, aby bylo milování zábavnější a bezpečnější?

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Rozvoj zdravých hygienických návyků před i po milování je důležitý pro udržení příjemného pocitu z pohlavního styku a zároveň eliminaci bakterií a infekcí. Bohužel ne každý ví, jak na to! Pokud si nejste jisti, přečtěte si naše tipy.

Článek

Profesor Vladimír Vondrášek, zakladatel psychiatrické sexuologie, ironik a glosátor, s oblibou říkával, že se rodíme mezi stolicí a močí, ale stejně tak se mezi stolicí a močí milujeme. „Nejvyšší špína na jedné straně, nejvyšší hodnota na straně druhé,“ vtipně vystihoval celou situaci ohledně pachů, milostných šťáv a sekretů známý odborník. Ostatně, hygiena při sexu hraje poměrně zásadní roli!

Vůně lidského těla působí jako přirozené afrodiziakum a může vašeho partnera přilákat k sexu lépe než ten nejdražší parfém. Pokud se však příjemný odér změní na nepříjemný zápach, přitažlivost končí. I proto je velmi důležité starat se o osobní hygienu, která zajištuje komfort i příjemné pocity z fyzického aktu. Které zásady byste vy i milenec měli dodržovat?

Kouzlo s obyčejnou vodou

První a nejdůležitější hygienický tip, který mnozí v zápalu vášně přeskakují, je sprcha. Jen díky ní se můžete cítit svěží, nabití energií a připravení k sexuálnímu aktu. Důkladně si umyjte pohlavní orgány, a to čistou vodou nebo intimním mýdlem s odpovídajícím pH. Když k tomu přizvete partnera, můžete se velmi snadno naladit na předehru. Každý totiž ví, jak moc je příjemné, když se s klínem mazlí stékající kapičky vody - bez ohledu na pohlaví.  Vy oceníte vodní masáž klitorisu, on zase polibek sprchovou růžicí na svém penisu.

A co taková pravidla ústní hygieny? O těch se hovoří méně!

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Společná sprcha je příjemná a užitečná...Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Aby milenec neskřípal zuby

Sexuolog Zlatko Pastor říká, že stav ústní hygieny se sice u nás zlepšuje, ale k ideálu má daleko. „Zbytek od oběda v mezizubních prostorách je to poslední, co na úsměvu partnera obdivujeme. Vyšťouráme-li při polibku kousek rajčátka v jeho ústech, je to důvod k zamyšlení. Asfaltový dech kuřáků, jejich zuby s plakem a překrvené dásně lákají pouze ty nejotrlejší,“ popisuje český odborník. Vyčistěte si zuby, nebo aspoň použijte mentolovou žvýkačku!

S orálním sexem se pojí i častý nešvar – tahání chloupků z úst. Pokud je to nutné, pryč s nimi! Opět platí, že se může jednat o párovou aktivitu. A nemějte strach, muži milují, když se holení svých partnerek mohou ujmout! Tak tomu svému podejte holicí pěnu a žiletku! Taky mu nechte volnou ruku a prokažte, že mu věříte. Povzbudí ho to v jeho nadřazené, aktivnější roli.

Po orálním milování zase vypláchněte ústa ústní vodou. Některé studie naznačují, že právě ona může pomoci zabránit šíření bakteriálních infekcí, k nimž přispívají i drobná poranění v ústech (nemáte příliš tvrdý kartáček?).

Ruce – magnet na bakterie

Před sexem je zároveň vhodné zkontrolovat stav svých nehtů a rukou. Obojí by mělo být čisté a bez závad. Ostré hrany nehtů mohou způsobovat škrábance na místech, kde to rozhodně není příjemné, či poškodit prezervativ, na špínu se zase nedívá moc hezky. Takže antibakteriální mýdlo i lubrikant by se měly stát nezbytnou součástí vaší výbavy. A co dál vám ulehčí život?

Foto: Michael Nivelet, Shutterstock.com

Udržované nehty jsou základFoto: Michael Nivelet, Shutterstock.com

Spodní a ložní prádlo plus hračky. Co s tím?

Na malou choďte až po (proud sterilní moči totiž odplaví bakterie, které se do močové trubice při sexu snadno dostanou), a taky si vezměte čisté spodní prádlo. Asi nechcete nosit něco, co je plné „pohlavních tekutin“ a popřípadě nezvaných návštěvníků! Někteří odborníci doporučují i výměnu ložního prádla, zvlášť pokud došlo na anální sex. Člověk nikdy neví, do čeho se penis může utřít….

Pokud jste během sexu použili nějaké hračky, taktéž je očistěte, aby nedošlo k šíření zárodků. Ve většině případů stačí teplá voda a mýdlo. Mnoho silikonových hraček také lze vyvařit, nebo dát do horního stojanu myčky nádobí. Vždy zkontrolujte specifikace výrobce!

A jak to máte vy? Sprchujete se před, nebo po sexu?

Reklama

Načítám