Hlavní obsah

Předpověď: Beauty a fashion trendy na rok 2021

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co poletí v roce 2021 ve světě módy a krásy? Nemusíte mít křišťálovou kouli. Stačí znát ty správné adresy na internetu. Mezi ně patří samozřejmě i ta naše. Ale víte, která je nejvíc in?

Článek

Asi nejznámějším zdrojem inspirace v online prostředí je v současnosti Pinterest. Kromě toho, že tam najdete mnoho nápadů jak a co nosit, můžete si tam také ukládat obrázky z celého světa a tvořit si vlastní nástěnky s tématy móda, líčení, účesy, vaření nebo interiérový design.

Na základě vyhledávání uživatelů za uplynulý rok pak Pinterest předpovídá, jaké trendy budou vládnout světu v roce 2021. Co to bude letos v oblasti módních a beauty trendů?

Athflow, pohoda a DIY

Sportovní styl athleisure se mění na athflow, tedy mix sportovního stylu s elegantním. Je to oblečení, které můžete vzít do kanceláře (pokud nemáte opravdu přísný dresscode), na procházku, a ještě v něm relaxovat pohodlně na sedačce. Prostě přesně to správné oblečení pro tuto dobu. Představit si pod tím můžete elegantní kardigany, oversized kousky, rozšířené kalhoty i teplé svetry a ponožky.

Osobitému stylu nahrává také trend DIY a personalizované módy. Různé výšivky a ozdoby podle vlastní fantazie, což je pro tento styl typické, budou hrát prim hlavně u generace Z.

Foto: Roman Bobyr, Shutterstock.com

Doma v pohodlném oblečení, venku v pohodlném oblečení – to je styl athflowFoto: Roman Bobyr, Shutterstock.com

Pleťový minimalismus a lesk

Další trend přímo souvisí s rouškami  a tím, že není příjemné nosit pod nimi make-up a zároveň se dělají více pupínky. Cílem bude zdravá, zářivá a přirozená pleť a minimalistická péče o ni. Údaje o vyhledávání mluví jasně: Uživatele zajímá, jak mít pleť zářivou i bez rozjasňovače a jak na rychlý denní make-up, když chceme vypadat k světu před online hovorem.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Zářivá pleť i bez líčidel, to je gró v beauty trendech letošního rokuFoto: puhhha, Shutterstock.com

Výrazné obočí: laminace a gely

Jestli bylo doteď trendem přirozené, divoké, velké obočí, letos je ještě výraznější. Jak na to? Zkusit můžete laminaci, kterou provádí v salonech: postará se o fixaci obočí směrem nahoru, čímž ho opticky zvětší. Další možností jsou gelové řasenky, do hledáčku se vrací ombré obočí (se světlejším začátkem a tmavým koncem), gotické černé nebo odbarvené a přebarvené kupříkladu na modrou.

Foto: Alexander_Safonov, Shutterstock.com

Takhle vypadá obočí po zákroku zvaném laminaceFoto: Alexander_Safonov, Shutterstock.com

Copy: francouzský, boxerský a bublinkový

Účes, který nezatíží vlasy a vydrží hodně? Cop! Francouzský, holandský neboli boxerský nebo bublinkový. Proč bublinkový? Jednotlivé sekce nezaplétáte, ale gumičkujete do malých culíčků, které vypadají jako bublinky, až vznikne cop.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Umíte zaplétat holandské neboli boxerské copy?Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Móda: roztomilá a přeplácaná

Přeplácanost, ale v dobrém smyslu, bude nabírat na oblíbenosti a směle konkurovat minimalismu. Víc barev, šperků i vzorů – to je to, po čem naše duše prahne, když je zima v plném proudu a jaro v nedohlednu. Může to být až na hraně, prostě opět období začátku milénia jako vyšité. Hledat se bude indie líčení, které definuje výbuch barev (například pastelové stíny), nosit se budou široké džíny a crop topy. Je dovoleno být roztomilý diblík.

Foto: Bershka

Crop top, 299 Kč, džíny, 799 Kč, obojí BershkaFoto: Bershka

Reklama

Související témata:

Načítám