Hlavní obsah

Módní trendy: Co se bude nosit v roce 2021?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Co bude vládnout módnímu světu v roce 2021? Vykročte do něj v bílých kotníčkových botách, netradičním kabátku, saku s vycpávkami nebo v pohodlném kimonu.

Článek

I když (zatím) není příliš příležitostí, kam vzít nové šaty a oslnivé outfity, neznamená to, že nemůžete snít o trendech na letošní rok. Ale nejdřív je třeba si říct,  co bude podle stylisty out. „Dnes se dá nosit vlastně vše, žijeme ve velmi liberální době, kdy je každý stratégem vlastního stylu. Ale kdybyste se chtěly vyloženě vyhnout umírajícím prvkům, vyvarujte se ledvinek. V buticích už nenajdete ani jejich elegantnější variace,“ říká stylista Jan Boublík. Také radí už neinvestovat do flitrových kousků. „Každopádně to neznamená se obou prvků vzdávat. Trendy se vrací v nepředvídatelných cyklech, proto veškeré oděvní investice pečlivě uchovejte a vyčkejte, až zas přijde jejich čas,“ doporučuje stylista.

Zavane vítr aktuální trendy roku 2021 do vašich šatníků, nebo je necháte odvát pryč?

1. Pánská saka 

Foto: Profimedia.cz

Vycpávky jsou zpátky! Značka Balmain potvrzujeFoto: Profimedia.cz

Podobné sako dnes najdete na dně leckteré skříně. V devadesátkách totiž neexistovalo sako bez ramenních vycpávek! Dnes často mívá i prodloužený a oversized střih. „Velmi výrazným trendem nacházející jarní sezony budou bezesporu boyfriend saka. Díky velkým ramenním vycpávkám jsou velmi lichotivé pro ženy s tvarem postavy hruška, kdy zakryjí větší pozadí a naopak přidají žádanou strukturu v horní části těla,“ doporučuje stylistka Irena Vokrojová.

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako Zara, 1299 Kč. Sako Mango, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako Massimo Dutti, 3295 Kč. Blejzr s.Oliver, 3999 KčFoto: Archiv firem

2. Bílé boty

Foto: Profimedia.cz

Ruská modelka Irina Shayk (34) je vždy oblečená podle posledních trendů, tudíž jí v botníku nechybějí ani bílé kozačkyFoto: Profimedia.cz

„Již na podzim se objevily bílé kozačky a boots. Jestli je ještě nemáte, je nejvyšší čas si je koupit pro nadcházející jaro,“ míní Irena Vokrojová. Outfitům dodají úplně jiný šmrnc. Noste je stejně jako jejich černé kolegy, jen jim věnujte víc péče a před prvním nošením nezapomeňte na impregnaci.

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, 1899 Kč (kůže), prodává Eobuv. Tamaris, 2499 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1999 Kč. Monki, 1440 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

3. Doplňky v zářivých barvách

Foto: Profimedia.cz

Nepřehlédnutelná kabelka z přehlídky Louis Vuitton na jarní a letní sezonu 2021Foto: Profimedia.cz

S postupující zimou je třeba šeď v ulicích trochu rozsvítit. Pomůžou vám v tom doplňky v živých odstínech. „U kabelek, čepic, klobouků nebo i rukavic budou převládat výrazné barevné kontrasty v podobě žluté a modré. Zaručeně vždy rozzáří minimalistický outfit v neutrálních odstínech,“ radí Irena Vokrojová. Úplnou novinkou jsou tašky s delším třepením. „Pokud ale nemáte potřebu vlastnit vždy poslední trendy, raději bych v tomto případě doporučila investovat do jiných a nadčasových kousků,“ dodává k tomu stylistka.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabelka Elega, 4990 Kč. Čepice H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Baret Tonak, 500 Kč. Kabelka Gino Rossi, 2199 Kč, prodává CCCFoto: Archiv firem

4. Kožený kabát a přehozy

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka a moderátorka Ashley Roberts (39) v koženkovém provedení trenčkotuFoto: Profimedia.cz

Také se těšíte na jaro kvůli příchodu trenčkotů? Letos zkuste už konečně dát šanci jejich kožené či koženkové variantě, prostě netradičnímu stylu: „Individualismus vyzdvihl do popředí sebevědomí, proto je soudobá móda stále výraznější v charakteristických prvcích vyzdvihujících sílu osobnosti. Přemýšlejte nad strukturou střihů a zkuste neobvyklé konstrukce, třeba kápi, prodloužený kožený kabát nebo využívejte přehozů a šálů při stavbě siluety,“ doporučuje Jan Boublík.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát Bardot, 4699 Kč (imitace kůže), prodává About You. Šála F&F, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát Reserved, 999 Kč (koženka). Pončo Oysho, 999 KčFoto: Archiv firem

5. Metalické a žluté odstíny

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Philosophy a hned dva trendy: metalický efekt a barva roku – základní šedáFoto: Profimedia.cz

A do jakých barev se směle oblékat? „Zelenou má stříbrná! Ale pokud vám metalické odstíny nesedí, nahraďte je rudou nebo temně modrou,“ odpovídá Honza Boublík. Také můžete zabrousit do žluté, stejně jako u doplňků, protože se podle společnosti Pantone stala společně se základní šedou barvou roku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Metalický top Vero Moda, 480 Kč. Body Trendyol, 439Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mikina H&M, 399 Kč. Šaty Orsay, 1399 KčFoto: Archiv firem

6. Pohodlí nadevše

Současná situace vynesla na módní výsluní všechny druhy tepláků, legín a mikin. Módní značky proto přicházejí s kolekcemi, kde dostává domácí móda o mnoho víc prostoru, než by bývalo běžné.

Potvrzuje to i česká návrhářka Mimi Lan Nguyen, která měla takovou kolekci na loňský podzim a zimu: „Co se týče trendů obecně, nevím, jaké v příštím roce budou. Cítím však v žilách, že se bude jednat o různé střihy a druhy kimon – prostě pohodlná móda namísto upnuté a vypasované.“ Jednoduše, i domácí móda může být elegantní a sofistikovaná.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zavinovací mikina Mimi Lan Nguyen, 2290 Kč. Mikina Oysho, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kalhoty Reserved, 649 Kč. Top, 799 Kč; kalhoty, 799 Kč; oba kusy LindexFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám