Hlavní obsah

Přehlídka bizarních klobouků: Jaký měla vévodkyně Meghan?

Foto: Profimedia.cz

Royal AscotFoto: Profimedia.cz

Kam se hrabe Velká pardubická! Tedy co se módy a klobouků týče, nikoliv sportovních výkonů. Royal Ascot, nejznámější dostihy, jsou právě extravagantními pokrývkami hlav vyhlášeny. A tuto událost si samozřejmě nenechá ujít ani královská rodina. Až na vévodkyni Kate.

Článek

Nasaďte klobouky a vyrazte s námi na dostihy Royal Ascot, které právě probíhají! Na krásném zeleném trávníku se tu prochází elegantně oblečené dámy v doprovodu o nic méně galantních mužů. Tyto královské dostihy jsou prostě jednou z každoročních nejkrásnějších (alespoň na pohled) společenských událostí v Anglii, jejíž tradice sahá až do roku 1711. A ujít si jej nenechají samozřejmě ani členové britské královské rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Na první den dostihů Royal Ascot dorazila královna Alžběta II. v doprovodu své dcery, princezny AnnyFoto: Profimedia.cz

Až na vévodkyni Kate (36), bez jejíhož kloboučku se musíme obejít. Po narození třetího dítěte, syna Louise, si užívá zaslouženého půlročního volna. Vybírá si tedy pouze ty akce, které se přímo týkají její rodiny, jako byla třeba královská svatba. Pro Kate to v první řadě byl hlavně sňatek jejího švagra, navíc speciálně kvůli ní a porodu bylo datum zvoleno tak, aby se právě i vévodkyně z Cambridge mohla zúčastnit. Na dostizích se neobjevil ani její manžel, princ William (36). Ne snad proto, že by bez své ženy nikam nešel, on měl královské povinnosti v tu chvíli jinde.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan na sobě měla šaty značky Givenchy. Ačkoliv to u členů královské rodiny není úplně zvyklé, se svým manželem, princem Harrym, se neustále drží za ruce Foto: Profimedia.cz

Ovšem ani v dřívějších letech nebyla Kate častou návštěvnicí Royal Ascot. Od té doby, co je vévodkyní z Cambridge, se na nich ukázala pouze dvakrát. Poprvé v roce 2016, tedy až pět let po svatbě, podruhé to bylo vloni. Její švagrová, vévodkyně ze Sussexu, to vzala z gruntu a nenechala si ujít hned první královské dostihy ve své nové roli.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně z Cornwallu není úplně kloboukový typ, ale musí se nechat, že tentokrát jí to opravdu slušelo! Foto: Profimedia.cz

A zatímco po víkendové svatbě Celie McCorquodale (29), sestřenice prince Harryho, se Meghan dočkala velice vlažných ohlasů na její outfit, první den Royal Ascot ji opět vystřelil do výšin módního nebe. Novopečená vévodkyně ze Sussexu vsadila opět na značku Givenchy, od které měla i svatební róbu a rozhodně nešlápla vedle. S manželem, vévodou ze Sussexu, tvořili dokonalý pár.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice (vlevo) a princezna Eugenie (vpravo) zvolily velice decentní klobouky. Přitom i ony se v tomto směru umí pořádně odvázat, jak to ukázaly tenkrát na svatbě prince WilliamaFoto: Profimedia.cz

Podívejte se na klobouky i dalších návštěvnic dostihů:

Foto: Profimedia.cz

Tato květinová dáma jistě musela čelit náletům nejednoho čmeláka Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Jedním z důležitých kritérií je, aby k sobě ladil klobouk se zbytkem outfituFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tento klobouk je na dostihy jak dělaný, no uznejte! Foto: Profimedia.cz

Jaký klobouk vás nejvíce oslovil?

Reklama