Hlavní obsah

Připravte se na návrat batikovaných vzorů. Jak je nosit?

Foto: More Than Production, Shutterstock.com

Foto: More Than Production, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávno předtím, než si našla cestu do srdcí módních návrhářů, byla oblíbeným prvkem šatníku květinových dětí. A ačkoliv může batika na mnohé působit příliš psychedelickým dojmem, dá se hravě využít třeba i v elegantním outfitu. Jak na to?

Článek

Pestrobarevný trend z šedesátých let bude hrát letos hlavní roli a batikovaný vzor tak najdete na sportovních mikinách stejně jako na romantických šatech. Myslíte si, že se vám současní designéři netrefili do vkusu? Možná vás vyvedeme z omylu. Omrkněte čtyři stylové kombinace na jaro.

Modré z nebe

Sukně v áčkovém střihu patří mezi ty nejslušivější a pokud navíc sáhnete po modrobílém provedení, nemůžete udělat chybu. Batikovaný efekt zopakujte na kabelce a zbytek kompletu doplňte o jednoduché bílé a pomněnkové tóny.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sako Bershka, 799 Kč; 2. tenisky Vagabond (prodává Answear), 2499 Kč; 3. sukně H&M, 999 Kč; 4. kabelka Mango, 599 Kč; 5. tričko COS, 659 KčFoto: Archiv firem

Pastelová láska  

Také vás blížící se jaro inspiruje k nákupům pastelových kousků? Lehké šaty na špagetová ramínka si proto zamilujete na první pohled. Jakmile se oteplí, oblékněte k nim denimovou bundu, metalické balerínky a nezapomeňte ani na roztomilé doplňky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Levi's, 4299 Kč; 2. balerínky Caprice (prodává Eobuv), 1556 Kč; 3. šaty Zara, 1599 Kč; 4. kabelka Karl Lagerfeld (prodává Vermont), 5809 Kč; 5. náušnice Swarovski, 1790 KčFoto: Archiv firem

Městský styl

Na vycházku po městě se vám bude hodit sportovnější model. Pořiďte si moderní slouchy džíny, praktický batůžek, pohodlné tenisky a moderní batikou ozvláštněte tričko i mikinu. Vzorované svršky můžete nosit dohromady, ale klidně jeden z nich zaměňte za obyčejný jednobarevný top.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina Gate, 329 Kč; 2. tenisky Asos, 3929 Kč; 3. džíny Tally Weijl, 949 Kč; 4. batoh Miss Lulu (prodává Vemzu), 490 Kč; 5. tričko Pieces (prodává Zoot), 689 KčFoto: Archiv firem

Pozitivně naladěná 

Kdo říká, že domácí oblečení nemůže splňovat poslední trendy? Zvedněte si náladu v batikovaném kompletu! Tepláky jsou v dnešní době hojně vyhledávaným artiklem a když už musíte většinu volného času trávit mezi čtyřmi stěnami, proč si ho alespoň nezpestřit veselým outfitem?

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina Pull & Bear, 599 Kč; 2. boty Crocs (prodává Urbanlux), 1359 Kč; 3. tepláky Pull & Bear, 599 Kč; 4. kabelka Reserved, 359 Kč; 5. gumička do vlasů Claire's, 70 KčFoto: Archiv firem

Související témata:

Načítám