Hlavní obsah

Proč je péče o zevnějšek klíčovým faktorem sexuálního života

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miminko, nebo manžel aneb Vzhled a sex spolu těsně souvisejí. Pokud nefunguje jedno, nedaří se ani v druhém. Přečtěte si, co malá změna na vašem těle dokáže s milostným životem.

Článek

Představte si následující scénu: maminka s tatínkem se pozdě večer konečně dostanou do postele, peřinu zakrývající dlouholetý „těhotenský“ váhový přírůstek si přitáhnou až pod bradu a mezi sebe položí pytlík chipsů. „Měli bychom se zas někdy pomilovat,“ prohlásí maminka, nabere si hrst brambůrků a vymění baterky ve svém věrném… dálkovém ovladači. „Jo, to jo,“ přisvědčí chroupající tatínek. „Mám přinést ještě trochu sýrového dipu?“ Pak romantickou atmosféru podpoří tím, že sáhne do nočního stolku a vytáhne svůj notebook. Veškerá vzájemná vášeň je pryč.  

Tak přesně tohle považují za problém dva celosvětově známí odborníci, kteří se zabývají sexualitou a partnerskými vztahy. Jmenovitě jde o americkou autorku a sloupařku Heidi Raykeil a newyorského sexuálního terapeuta Iana Kernera. Oba jmenovaní přitom spolupracovali na knize Miminko, nebo manžel? V ní vysvětlují, proč je péče o zevnějšek klíčovým faktorem sexuálního života.

Pohodlí až v první řadě

„Jedna z nejčastějších stížností, které Ian Kerner ve své ordinaci slýchá, je, že o sebe jeden z partnerů, či dokonce oba, přestali dbát a už jim nezáleží na tom, jestli svůj protějšek přitahují. Dokázat odložit leccos až na druhou kolej je sice zvlášť v rodičovství nezbytně nutná vlastnost, ale nechat plavat péči o svůj vzhled k tomu nerozhodně nepatří,“ objasňuje Heidi Raykeil s tím, že jestliže začnete zanedbávat sebe, často to znamená, že kašlete i na sex – přestanete na něj myslet, toužit po něm a snažit se jej navodit.

„Také to často naznačuje, že jste vzdali péči o své „já“ – snahu být celistvým, šťastným a zdravým člověkem,“ dál vysvětluje známá sloupařka, podle které je největším sexuálním orgánem mozek. Ten se však může rozpálit sebevíc, ale pokud se k němu nepřipojí tělo, není to k ničemu.

Osobní pocit i hodnocení ostatních

„Jestli tedy za vrchol cvičení považujete vztyk k manuálnímu přepnutí televizního kanálu nebo stále ještě nosíte těhotenské kalhoty, i když vašemu malému už byly čtyři roky, je načase odhodit výmluvy a začít se o sebe starat – věnovat si alespoň takovou péči, jakou zahrnujete všechny ostatní. Nedáte-li se do kupy po fyzické stránce, nebude váš pokus o milostné obrození slavit žádné úspěchy,“ apeluje Heidi Raykeil se souhlasným přikyvováním terapeuta Iana Kernera.

Ostatně, i britská sexuální guru Tracey Cox to vidí podobně. „Co je ukryto pod povrchem, je důležité, ale musíte vypadat dobře, abyste probudili zájem a váš protějšek měl důvod zůstat a zjišťovat, co ve vás je,“ zastává názor oblíbená sexuoložka. Takže, kdy vyrážíte za pohybem a začnete si hlídat jídelníček? Nic neodkládejte až „na zítra“, žijte tady a teď. Třeba vás inspirují články Hubnutí během i chůzí! Kdy už začínáte spalovat? a Proměna Heleny (35): Místo běhání vsadila na chůzi. Za 4 měsíce zhubla 26 kilo.

Foto: Marcos Mesa Sam Wordley, Shutterstock.com

Nuda, nedostatek pohybu, prázdné podvečery. Nechcete se začít hýbat?Foto: Marcos Mesa Sam Wordley, Shutterstock.com

Kdy očekávat výsledky?

„Může vám připadat, že na zdravé stravování a pravidelné cvičení nemáte čas ani sílu, ale úspěšné včlenění takové péče o sebe sama nemá jen pozitivní dlouhodobé účinky, ale i ty okamžité. Odměnou vám bude víc energie, kvalitnější spánek, i to i v tom málu, co se vám v roli rodiče dostává. Budete se ve vlastním těle cítit lépe a víc si užívat života v posteli i mimo ni,“ dodává Heidi Raykeil. Mimochodem, i tělesná hmotnost se sexuálním životem dost souvisí.

Zeštíhlení mimo jiné podporuje i průtok krve, takže vagina je citlivější a vlhčí. V překladu to znamená, že orgasmus je dosažitelnější. A ta nejlepší zpráva nakonec? Podle odborníků se dají pozitivní změny nastartovat po zhubnutí necelých pěti kilogramů. Přidejte k tomu nový účes a upravené nehty (Jaké nehty se teď nosí? Babyboomer, mandle a divočina) a vraťte se zpátky do sedla! Nestojí to za pokus?

A jak péče o zevnějšek změnila váš milostný život?

Reklama

Načítám