Hlavní obsah

Proměna těhotné Katky (27): Studený odstín jí sekne!

Foto: Jan Nebřenský

Foto: Jan Nebřenský

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než se v České republice uzavřely dveře kadeřnictví, stihli jsme ještě splnit sen mamince dvouletého chlapečka. Katka (27) je momentálně znovu těhotná, a protože měla pocit, že ztratila svou ženskost, přihlásila se do naší proměny. Jak to dopadlo, když si ji vzali do parády odborníci?

Článek

Pracovala jako eventistka, koordinovala firemní i soukromé akce a byla neustále ve víru dění. Vždy si však našla čas na nákupy nových kousků do šatníku a návštěvu kadeřnického salonu. Jenže po nástupu na mateřskou se všechno změnilo.

Veškeré volné chvilky Katka věnovala malému synkovi a vysokoškolskému studiu. Letos složila státnice a také se s manželem těší na nový přírůstek do rodiny. Náročné těhotenství ji ovšem idylku lehce zkomplikovalo, a když se po pěti měsících podívala do zrcadla, řekla si, že takhle to dál nepůjde.

Ačkoliv nám čtenářka připadala krásná už na fotkách, které zaslala společně s přihláškou do proměny, chtěli jsme ji pomoct najít ztracené sebevědomí a dopřát den jen pro sebe.

Barvení vlasů v těhotenství

Ke kadeřníkovi se Katka jen tak nedostane, do salonu chodí jednou ročně a vlasy si z důvodu časové úspory barví sama doma. Přestože v pubertě vystřídala snad každý odstín včetně černé, modré nebo růžové, dnes touží po střízlivější studené blond. „Při barvení vlasů v těhotenství může být pokožka hlavy trochu přecitlivělejší a začít svědit. Pokud si navíc budoucí maminka přeje složitější zásah, jakým odbarvovaní bezpochyby je, proces většinou zabere víc času než obvykle. Barva totiž špatně chytá. Žádné jiné komplikace ale nehrozí,“ vysvětluje kadeřník Libor Smrž.

Katka si přála domácím barvením docílit studeného tónu do bíla až šediva. „Nemohu říct, že na to šla špatně. Používala profesionální produkty, což je skvělé, jenže jak si barvu nanášela sama, měla na každé partii hlavy flek či tmavý odstín. Požadovaného tónu jsem docílil a vlasy krásně sjednotil, je ale potřeba se o ně více starat,“ uzavírá Libor Smrž. „Nový účes se mi ohromně líbí, konečně je to ta bílá, kterou jsem vždycky chtěla,“ říká nadšeně čtenářka Katka.

Foto: Jan Nebřenský

Docílit studeného odstínu, který si Katka přála, není v těhotenství vůbec jednoduché. Kadeřník Libor si s tím ale poradil na jedničkuFoto: Jan Nebřenský

Jak zvýraznit zapadlé oči? 

S líčením má Katka zkušenosti a make–up používá prakticky vždy, když někam jde. Byla ale příjemně překvapená, jak svěže a mladistvě vypadala po zásahu vizážistky. „Je vidět, že čtenářka o sebe pečuje, takže jsem jen podtrhla pleť rozjasňovacím make–upem a použila tvářenku, která Katce dodá trošku barvičky i během podzimního období. Protože oči má malinko zapadlé, projasnila jsem víčko a řasy zvýraznila kleštičkami,“ dodává vizážistka Soňa Šajdáková.

Foto: Jan Nebřenský

Oproti studenému odstínu vlasů zvolila naše vizážistka teplejší tón očních stínů, díky kterému vynikly Katčiny modré očiFoto: Jan Nebřenský

Foto: Jan Nebřenský

Po zásahu kadeřníka a vizážisky získala Katka šmrncovní vzhled. Teď už zbýval jen nový šatníkFoto: Jan Nebřenský

Šaty z běžné konfekce 

V šatníku Katky převládá byznys móda, takže nabídka pro těhotné ji příliš neuspokojuje. Ráda by vyzkoušela outfity, které jí dodají šmrnc, a zároveň v nich bude moct na procházku s kočárkem. „Tohle je rada pro všechny nastávající maminky: nemusíte si nakupovat jen v těhotenském oddělení, právě naopak, bude vám slušet spousta kousků z klasické konfekce. Stačí vybrat jen správný střih jako například u smaragdových šatů, které jsem u Katky zvolila. Vypasování je hned pod prsy, takže dávají dostatečný prostor na bříško, ale zároveň příjemně obepnou postavu,“ objasňuje stylistka Bára Havlíková.

Foto: Jan Nebřenský

Na foto: šaty (Zara, 1299 Kč); kabát (Reserved, 1799 Kč); kabelka (Reserved, 699 Kč); boty (Mohito, 999 Kč)Foto: Jan Nebřenský

Džíny jako základ šatníku

Přestože džíny čtenářka vůbec nenosí, stylistka Bára jí ukázala, že se jich bát nemusí: ,,Klasické džíny jsou základním kouskem šatníku a dají se zkombinovat opravdu s čímkoli. Navíc u spousty značek najdete i velmi pohodlné těhotenské džíny. U paní Katky jsem je doplnila volnou košilí a pro rozzáření celého outfitu jsem přidala koženkovou bundu, se kterou jsem sladila kotníčkové boty.”

Foto: Jan Nebřenský

Na foto: bunda (Mohito, 899 Kč); halenka (Lindex, 799 Kč); džíny (C&A, 998); kabelka (Reserved, 599 Kč); boty (Reserved, 1499 Kč)Foto: Jan Nebřenský

Růžová sukně i na podzim

Ani tenisky byste u Katky běžně nenašli, přesto uznala, že v kombinaci s růžovou sukní vypadají zajímavě. „V tomto outfitu jsem paní Katce chtěla ukázat, že sukni nemusí nosit jen v létě a jen s podpatky. Stačí přidat svetřík, teplejší bundu a k tomu jednoduché tenisky a podzimní outfit je na světě,“ vysvětluje volbu posledního modelu Bára Havlíková.

Foto: Jan Nebřenský

Na foto: svetřík (Lindex, 1299 Kč); bunda (Mohito, 1799 Kč); sukně (Lindex, 899 Kč); tenisky (Mohito, 899 Kč)Foto: Jan Nebřenský

Náš tým

  • Vlasy - Libor Smrž, Hair We Are by Libor Smrž, Dlážděná 5, Praha 1, www.hairweare.cz
  • Vizáž - Soňa Šajdáková
  • Styling - Bára Havlíková

Chcete se zúčastnit naší proměny nebo víte o někom, komu by nová vizáž prospěla? Napište na e-mail pavlina.hajduova@firma.seznam.cz, přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám