Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Jen těžko byste hledali jednodušší předkrm! Rajčata plněná lučinou a bazalkovým pestem vás potěší!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks rajčat
  • 2 balení čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 4 lžičky bazalkového pesta
    7
    8
  • 1 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rajčatům odřízněte „pokličky” a lžičkou vydlabejte semínka, ta už nebudete dál potřebovat. V misce smíchejte lučinu s bazalkovým pestem, směsí naplňte vydlabaná rajčata a přiklopte zpět pokličkami.

02.

Troubu rozpalte asi na 180–200 stupňů Celsia, dno pekáčku potřete lžící olivového oleje, vložte do něj rajčata a nechte asi 10–15 minut zapéct. Skvělá jsou samotná (klidně i nezapečená) nebo s bagetkou.

Související témata:

Načítám