Hlavní obsah

Rebarborová pěna se zakysanou smetanou

Hodnocení:
(46)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Sezona rebarbory už je dávno v plném proudu, a tak není od věci připomenout si další skvělý recept. Pochází z Velké Británie – anglicky se této pěně říká fool, což v překladu znamená také blázen nebo bláznivý. A je to výstižné: bláznivě se do ní totiž zamilujete hned na první ochutnání.

Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g rebarbory
  • kůra z jednoho citronu
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g mascarpone
  • 140 g moučkového cukru
  • 150 g zakysané smetany
  • 30 g hořké strouhané čokolády
Článek

Postup

Krok 1: Pro vzhledově hezčí výsledek je lepší sáhnout po rebarboře růžovomasé, ale zelenomasá bude chutnat stejně dobře. Zeleninu omyjte a osušte, ale neloupejte ji. Stonky nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky a dejte do kastrolku. Přidejte citronovou kůru, vodu a krupicový cukr. Pod poklicí vařte asi 10 minut, dokud rebarbora nezměkne. Sceďte a tekutinu uschovejte. Nechte vychladnout.

Krok 2: Mascarpone důkladně promíchejte s moučkovým cukrem, pak vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu rebarbory i se slitou tekutinou. Zbytek rebarbory rozdělte do skleniček a rozdělte na ni rebarborový krém. Nechte vychladit v lednici a podávejte ozdobené nastrouhanou čokoládou.

Tip: Místo rebarbory můžete se stejným postupem využít třeba angrešt nebo černý rybíz.

Láká vás takhle upravená reveň?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.