Hlavní obsah
2,8
(120)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Sezona rebarbory už je dávno v plném proudu, a tak není od věci připomenout si další skvělý recept. Pochází z Velké Británie – anglicky se této pěně říká fool, což v překladu znamená také blázen nebo bláznivý. A je to výstižné: bláznivě se do ní totiž zamilujete hned na první ochutnání.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g rebarbory
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g mascarpone
  • 140 g cukru moučka
  • 150 g zakysané smetany
  • 30 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Pro vzhledově hezčí výsledek je lepší sáhnout po rebarboře růžovomasé, ale zelenomasá bude chutnat stejně dobře. Zeleninu omyjte a osušte, ale neloupejte ji. Stonky nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky a dejte do kastrolku. Přidejte citronovou kůru, vodu a krupicový cukr. Pod poklicí vařte asi 10 minut, dokud rebarbora nezměkne. Sceďte a tekutinu uschovejte. Nechte vychladnout.

02.

Mascarpone důkladně promíchejte s moučkovým cukrem, pak vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu rebarbory i se slitou tekutinou. Zbytek rebarbory rozdělte do skleniček a navrstvěte na ni rebarborový krém. Nechte vychladit v lednici a podávejte ozdobené nastrouhanou čokoládou.

Tip

Místo rebarbory můžete se stejným postupem využít třeba angrešt nebo černý rybíz.

Láká vás takhle upravená reveň?

Reklama

Související témata:

Načítám