Hlavní obsah

Test samoopalovacích krémů: Vyzkoušeno za vás!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Léto je sice teprve před námi, ale vy už se nemůžete dočkat pořádného bronzu? Poradíme vám, jak své pokožce rychle dodat trochu barvy. Zkuste samoopalovací krémy či pěny. Otestovaly jsme je za vás!

Článek

Toužíte po hnědé pokožce, ale dovolenou u moře jste zrušili a u nás zatím moc příležitostí k opálení nebylo? Častěji odhalené nohy vypadají přece jen lépe ve zlatavém či bronzovém tónu, než když oslňují bělobou. Řešení? Použijte samoopalovací krém, sprej, pěnu nebo dokonce mlhu. A abyste se nemuseli v obchodech dlouho rozhodovat, pokusíme se vám výběr ulehčit.

V redakci jsme otestovaly několik produktů a sepsaly naše dojmy, jak se s krémy pracuje a zda nenechávají obávané fleky či oranžový odstín. A výsledek na nohou jsme nafotily. Teď už záleží, který tip vás zaujme nejvíc či které konzistenci přípravku dáte přednost. Nezapomeňte si ale také předem nastudovat, jak správně se samoopalovací přípravky mají aplikovat, aby vám nakonec nezůstaly místo nohou hnědé dlaně.

Jemné samoopalovací mléko Mary Kay

Co slibuje: Přípravek by měl být nemastný a dodat pokožce jen lehký přirozenější tón pleti i vlhkost. Je vhodný na tělo i obličej a při každodenním použití můžete získat nádhernou barvu zhruba za týden.

Foto: Archiv firmy

Mary Kay, mléko 188 ml, 550 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka

Samoopalovací mléko má název „jemné“ a výraznější barvy byste měli dosáhnout podle instrukcí po týdnu mazání. Mazala jsem poctivě a přesto, že na rukou je viditelný efekt hned, na nohou to trvá déle. Doporučila bych ho proto pro opravdu světlé typy. Protože je balení menší, budu ho využívat spíš na dekolt a nemusím se bát, že mi vytvoří fleky nebo oranžový odstín, který by moje samoopalovací tajemství vyzradil. Plusem je to, že se vstřebává opravdu rychle a při nanášení má hezkou kokosovou vůni. Nicméně po pár hodinách z kůže ten klasický odér maličko cítíte.

Výsledek: Shrnuto podtrženo, pro mě ideální pomocník na dekolt, ruce, krk nebo obličej. Na nohy potřebuji výraznější odstín.

Foto: Archiv redakce

Opálení je velmi jemné a postupnéFoto: Archiv redakce

Samoopalovací krém Thalion

Co slibuje: Krém na obličej a tělo má vytvořit přirozené opálení se zlatým nádechem. Kombinuje vitaminy a mořské stopové prvky, které pleť zároveň hydratují a rozjasňují. Nemastná textura se snadno vstřebává a den za dnem poskytuje intenzivnější odstín.

Foto: Archiv firmy

Thalion (k dostání ve vybraných salonech), krém na tělo a obličej, 761 KčFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie

Krém je velice mírumilovný vůči všem, kdo k němu přistupují s obavami z flekatého opálení. Velice dobře se roztírá, čímž opravdu máte pod kontrolou to, kolik a kam si ho nanesete. Zároveň se velice dobře vstřebává a hydratuje. Má lehkou a nevtíravou vůni. Efekt ale neuvidíte po první aplikaci, nesnažte se to tedy „přemazat“. Rozdíl je velice nepatrný, což nepovažuji jako nevýhodu, ba naopak. Nohy, které jsem si mazala, získaly všude rovnoměrně stejný odstín a já jsem spokojená.

Výsledek: Nebudu se teď bát používat krém jako běžný hydratační přípravek na celé tělo!

Foto: Archiv redakce

Opálení bylo hezky rovnoměrnéFoto: Archiv redakce

Bio samoopalovací pěna Zuii  

Co slibuje: Pěna obsahuje 94 % přírodních složek v bio kvalitě. Má se dobře roztírat a zajistit zlatavé opálení, které vydrží 7–10 dní. Navíc přípravek nelepí a je zcela bez zápachu. Můžete si vybrat ze 4 různých odstínů pro všechny typy pokožky.

Foto: Archiv firmy

Zuii (prodává Biorganica), Bio samoopalovací pěna 200 ml, odstín medium, 1050 KčFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna

Mám velmi světlý typ kůže a již po prvním natření pěnou byl výsledek dost viditelný. Opálení působí celkem přirozeně a pěna se krásně roztírala. Její výhodou je, že je lehce zbarvená dohněda, takže vidíte, kam ji nanášíte a rozhodně je lepší než sprej, neboť s ním bych postříkala i vše okolo. Navíc nesmrdí takovým tím solárkovým odérem, ani není nějak parfémovaná, takže jsem ji pak vůbec necítila. Prvních 10 minut jsem si připadala trochu ulepeně, ale pak se to ztratilo a kůže byla jen příjemně vláčná.

Výsledek: Musím uznat, že s pěnou mám po prvním nánosu pozitivní zkušenost. Naposledy jsem zkoušela samoopalovací přípravek někdy v pubertě a chodila jsem pár dní s kůží jak žirafa.

Foto: Archiv redakce

Výsledek byl patrný již po prvním použitíFoto: Archiv redakce

Hedvábná samoopalovací pěna Astrid

Co slibuje: Již po první aplikaci dodá tělu i obličeji zlatavě-bronzovou barvu. Pěna se má dobře nanášet a zároveň se okamžitě vstřebat.

Foto: Archiv firmy

Astrid, pěna 150 ml, 129 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Katka

Musím se přiznat, že vzhledem k hodně příznivé ceně jsem byla k samoopalovací pěně Astrid zpočátku dost skeptická. Rovnou vám ale prozradím, že naprosto zbytečně! Pěna se opravdu snadno nanáší a opálení je hodně výrazné. Zkoušela jsem pěnu na nohou, které mám tradičně bílé tak, že by se za ně nemusela stydět ani ta pověstná ředitelka vápenky. Samozřejmě musíte dávat pozor na patách, kolenou a dalších místech, kde by mohly vzniknout fleky, a ihned po aplikaci si pečlivě umýt ruce. Nejvýraznější bylo opálení druhý den, ale i tři dny po aplikaci jsem svému okolí vysvětlovala, že jsem opravdu nebyla ilegálně u moře.

Výsledek: Za mě skvělý poměr cena výkon a konečně opálené nohy!

Foto: Archiv redakce

Z opálení byla redaktorka doslova nadšenáFoto: Archiv redakce

Samoopalovací krém Rituals

Co slibuje: Krém s vitaminem E se má dobře aplikovat a rychle vstřebávat. Jeho cílem je zároveň hydratovat pokožku a dodat rovnoměrné opálení. Obsahuje 30 % čisté aloe vera a koncentrovaný extrakt ginkgo biloby.

Foto: Archiv firmy

Rituals, krém 125 ml, 480 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla

Samoopalovacích přípravků už jsem pár vyzkoušela, tak mohu posoudit a trochu srovnat i s ostatními. Krém je za mě jednoznačně lepší než sprej, kterým vždy postříkám i podlahu v koupelně. Tento se opravdu dobře roztírá a navíc příjemně voní. Po jeho aplikaci jsem však vždy nějakou dobu (cca 10 minut) raději vyčkala, než se dostatečně vstřebá. Již po prvním natření je efekt patrný, ale po druhém je to mnohem lepší. Opálení vydrží tak 4 dny v super stavu, pak se začne pomalu vytrácet. S opakovaným natíráním však nespěchejte, aby opálení působilo co nejpřirozeněji.

Výsledek: Krém je super svou konzistencí i vůní, ale za tu cenu je ho málo. Budu si ho šetřit jen na nohy.

Foto: Archiv redakce

Opálení vydrželo redaktorce 4 dny, než se začalo lehce vytrácetFoto: Archiv redakce

Samoopalovací mlha Lirene

Co slibuje: Mlha olejové konzistence se má dobře roztírat i vstřebávat a zároveň pokožku hydratovat.

Foto: Archiv firmy

Lirene (prodává Notino), mlha na tělo 195 ml, 219 KčFoto: Archiv firmy

Testovala šéfredaktorka Monika

První dva týdny jsem aplikovala mlhu takřka denně. A prvních 10 dní jsem nepozorovala žádnou změnu. Nicméně i tehdy to bylo příjemné, protože mlha velmi jemně nevtíravě voní, velmi dobře se vstřebává (tak dobře, že si můžu jít hned lehnout do peřin) a hezky vyživuje i hydratuje. Vlastně jsem ji používala po večerní koupeli místo tělového mléka. Po 10 dnech jsem však začala pozorovat bronzový nádech, sýrová barva najednou vypadala jako už políbená sluncem. To se postupně zintenzivnilo, ale nijak nápadně. Mile mě překvapilo, že jsem neměla nikde žádné naoranžovělé fleky. Barva je přirozená, netváří se, jako bych si navzdory karanténě odskočila k moři. Určitě ho budu pro udržení barvy používat i dál.

Výsledek: Je to pro mě osobně velmi příjemný produkt, od kterého jsem nečekala moc, ale mile mě překvapil. Takže pro mírně snědší typy pokožky ve středním věku za mě značka ideál.

Foto: Archiv redakce

Výsledek se dostavil až po dvou týdnech, ale stál za toFoto: Archiv redakce

Reklama

Načítám