Článek
Postup
01.
Čočku uvařte v dostatečném množství vody doměkka, ke konci vaření ji osolte, a kdyby se všechna voda nevyvařila, nevylévejte ji. Vmíchejte k ní vločky a nechte trochu prochladnout.
02.
Lněná semínka zalejte vodou a nechte nabobtnat, díky nim bude sekaná držet pěkně pohromadě (a také jsou velmi zdravá).
03.
Mezitím si nasucho na pánvi opražte oříšky a semínka, dejte stranou a na stejné pánvi opečte s olejem najemno nakrájené cibule. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel a opékejte do změknutí. K zelenině vmíchejte nasekaný česnek, rozmarýn a papriku a nechte chvilku rozvonět.
04.
Poté přidejte všechny zbylé ingredience: protlak, hořčici, čočku s vločkami, lněná semínka i s vodou a ořechy. Osolte, opepřete a natlačte do formy na srnčí hřbet, kterou jste vyložili pečicím papírem. Potřete glazurou z kečupu, cukru, balzamika, chilli a špetky soli a pečte při 180 stupních asi 50 minut. Nechte chvilku vychladnout a krájejte na plátky, stejně dobře chutná i studená.