Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: BIO PROBIO

Foto: BIO PROBIO

Když se řekne lívance, vybaví se vám nejspíš neodolatelná lahůdka, která krásně voní a přináší pocit domova a tepla. Ale co kdybychom vám prozradili tajemství, jak je udělat naprosto dokonalými?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 300 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 110 g pohankové mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 200 g sezonního ovoce
  • 4 lžíce směsi ořechů
  • 1 kelímek tvarohu
  • 4 lžíce javorového sirupu
Článek

Tajemství, které z těchto křehkých a lahodných kousků udělá zdravější a ještě chutnější alternativu, se jmenuje pohanková mouka a ovesné vločky. Tahle dvojka přináší do tradiční snídaně výživové hodnoty, které si zamilují nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo.

Postup

01.

Ovesné vločky nasypejte do mísy a zalijte je teplým mlékem. Nechte 5 minut odležet. Poté přidejte vejce, cukr a pohankovou mouku se sodou. Vše společně promíchejte.

02.

Rozehřejte lívanečník. Potřete ho trochou kokosového oleje nebo jiného tuku a pozvolna smažte lívanečky z obou stran. Využít také můžete klasickou pánev, jen lívance nebudou dokonale kulaté. To jim však na chuti neubere.

03.

Na talíři lívance ozdobte tvarohem, sezonním ovocem, oříšky a zakápněte je javorovým sirupem.

Tip: Na lívance se také hodí špetka skořice, hoblinky čokolády nebo kokosu.

O snídani se říká, že je základ dne. Víte, co do ní patří a čemu se raději vyhnout?

Načítám