Hlavní obsah
3,7
(7)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tuto retro svačinku si možná pamatujete z mléčných barů nebo pekáren z let minulých. Vedle chlebíčků a vaječných řízků nechyběly v jejich nabídce ani tyto sýrové smaženky. A protože už se skoro nedají sehnat, možná vám přijde vhod recept, jak si je připravit doma.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
9 kusů
na smaženky
  • 250 g goudy
  • 150 g strouhanky
  • 3 ks vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 125 ml mléka
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 špetka soli
  • 100 ml oleje na smažení
k podávání
  • 9 plátků veky
  • 5 lžiček hořčice
  • 1 ks jarní cibulky
  • 70 g kyselých okurek
  • 1/2 ks čerstvých červených paprik
Článek

Místo goudy můžete použít i tučný eidam nebo čedar. Nemusíte se bát, že při smažení vyteče.

Postup

01.

Ze strouhaného sýru, vajec, strouhanky, drceného česneku, kmínu a mléka zamíchejte těsto. Dle chuti ho dosolte.

02.

Z těsta rukama vytvarujte 9 malých šišek. Každou pak smažte z obou stran na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.

03.

Smaženky servírujte na plátku veky, s trochou hořčice, zeleninou, posypané sekanou jarní cibulkou.

Načítám