Článek
Postup
01.
V tlakovém hrnci rozpalte olej nebo sádlo a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Do zlatavé cibule přidejte sladkou papriku a zpěňte ji – jedině tak pustí všechnu svoji chuť.
02.
Nakonec přidejte na kostičky nakrájené očištěné maso, osolte, zalijte asi 2 dl vody a tlakový hrnec uzavřete. Plotnu dejte na maximum, a teprve až bude z ventilu plynule unikat pára, ztlumte ji. Od tohoto okamžiku maso trvá vydusit asi 25–30 minut.
03.
Během této doby oškrábejte brambory a nakrájejte je na kostičky.
04.
Když je maso hotové, hrnec nechte vychladnout, otevřete jej, přidejte brambory a postup přivádění k varu (respektive „k tlaku“ :-)) zopakujte a duste ještě asi 10 minut.
05.
Do hotového guláše (ať už mě za ten název pohaní kdokoli jakkoli!) přimíchejte sladkou smetanu, a můžete podávat!