Hlavní obsah
Foto: Dani Vincek, Shutterstock.com

Foto: Dani Vincek, Shutterstock.com

Éra tlakových hrnců se spolu s lepšími materiály vrací nejen do českých kuchyní. Vyzkoušeli jsme proto jeden takový „papiňák“ za vás, abychom ověřili, jestli jsou opravdu tak zázračné, jako ty původní. Ochutnejte guláš hotový za 35 minut!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 450 g brambor
  • 1,5 dl smetany
    7
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 450 g zadního hovězího
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V tlakovém hrnci rozpalte olej nebo sádlo a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Do zlatavé cibule přidejte sladkou papriku a zpěňte ji – jedině tak pustí všechnu svoji chuť.

02.

Nakonec přidejte na kostičky nakrájené očištěné maso, osolte, zalijte asi 2 dl vody a tlakový hrnec uzavřete. Plotnu dejte na maximum, a teprve až bude z ventilu plynule unikat pára, ztlumte ji. Od tohoto okamžiku maso trvá vydusit asi 25–30 minut.

03.

Během této doby oškrábejte brambory a nakrájejte je na kostičky.

04.

Když je maso hotové, hrnec nechte vychladnout, otevřete jej, přidejte brambory a postup přivádění k varu (respektive „k tlaku“ :-)) zopakujte a duste ještě asi 10 minut.

05.

Do hotového guláše (ať už mě za ten název pohaní kdokoli jakkoli!) přimíchejte sladkou smetanu, a můžete podávat!

Související témata:

Načítám