Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Zkuste letos na Štědrý večer připravit kapra i jinak! Klasice v trojobalu může zdatně sekundovat i pikantnější kapr po novohradsku – s česnekem a paprikou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks filetu z kapra
    4
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 vrchovatá lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Důležitou složkou tohoto receptu jsou česnek a paprika. Klasickou mletou sladkou papriku můžete vylepšit i troškou pálivé či uzené.

Postup

01.

Kapří filet s kůží (nebo bez) nakrájejte na porce, osolte je a opepřete. Česnek oloupejte, nadrťte a rybu jím natřete. V talíři smíchejte polohrubou mouku s mletou paprikou a jednotlivé porce kapra v této směsi obalte z obou stran.

02.

Ve velké pánvi rozpalte sádlo s troškou másla a porce kapra v něm smažte z obou stran. Hotové je pak servírujte klasicky s bramborovým salátem nebo jinou bramborovou přílohou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 160,56 kJ
Bílkoviny11,14 g
Tuky13 g
Sacharidy28,12 g
Sůl4,62 g
SAFA5,21 g
Vláknina1,24 g
Cukry0,67 g

Načítám