Hlavní obsah

Smažený kapr 3× jinak: v trojobalu, kapří hranolky i odlehčená verze

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Vánoce bez kapra jsou pro spoustu lidí pořád naprosto nepředstavitelné, takže jestli není vaše domácnost výjimkou, pojďte se s námi podívat, na jaké způsoby můžete tuhle delikátní rybu připravit.

Článek

Trojobal je sice klasika, ale nic nezkazíte ani obměnou mouky, vajíčka a storuhanky za nápaditější úpravu kapra. A pokud si ani tady nevyberete, zkuste tradičního kapra na modro, staročeského kapra na černo nebo vietnamskou rybí polévku s křupavými smaženými kousky.

Klasika: smažený kapr v trojobalu

Foto: Eva Malúšová

Pokud nemáte (alespoň na Štědrý den) rádi žádné experimenty, vsaďte na klasiku v trojobaluFoto: Eva Malúšová

Tradicionalisté raději nebudou experimentovat a pustí se do klasické ryby v trojobalu. Je krásně šťavnatá a když dodržíte několik jednoduchých rad, odměnou vám bude lahodná slavnostní večeře téměř bez práce.

Bez mouky: smažený kapr na česneku

Foto: Eva Malúšová

Snadnější na přípravu a trochu lehčí varianta kapra je pak ryba v česneku. Spolu s kvalitním olejem totiž česnek dokonale podtrhne jemnou rybí chuťFoto: Eva Malúšová

Nechce se vám špinit nádobí? Naložte kapra do česneku a dopřejte si tak delikátní chuť ryby v kombinaci s jemnou česnekovou vůní.

Bez kostí: kapří hranolky

Foto: Eva Malúšová

Křupavé kapří hranolky s domácím dipem poslouží třeba jako elegantní předkrmFoto: Eva Malúšová

Oblíbenou pochoutku z jižních Čech si snadno připravíte i sami doma – křupavé kapří hranolky jsou totiž mnohem snazší, než se zdá. Že by letos nahradily rybí polévku jako předkrm?

Jak je to u vás doma, večeříte na Štědrý den kapra nebo něco úplně jiného?

Reklama

Načítám