Článek
Soukenický řízek je skvělá možnost, jak využít mleté maso. V receptu najdete, že se na noc naloží do mléka - je to proto, aby získalo větší šťavnatost a jemnější konzistenci. Mléčné bílkoviny a enzymy totiž uvolňují svalová vlákna, což pomáhá masu lépe absorbovat tekutinu. Tím dosáhnete lepší šťavnatosti po jeho tepelné úpravě.
Postup
01.
Vepřový bůček bez kosti namelte. Dejte ho do mísy a promíchejte s mlékem, vejcem solí a pepřem. Tuto směs zakryjte folií a dejte do chladničky přes noc odpočívat.
02.
Z masové směsi tvořte mokrýma rukama karbanátky, které obalte v klasickém trojobalu: hladké mouce, rozšlehaných, lehce osolených vejcích a strouhance.
03.
Karbanátky smažte z obou stran na oleji s trochou másla dozlatova. Podávejte je s bramborovou kaší.