Hlavní obsah

Co vařit o víkendu? Naučte se koprovku na několik způsobů!

Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Čerstvý kopr si uchovává nejsilnější aroma jen pár dní po sklizni, proto pokud ho koupíte nebo sklidíte, měli byste se do přípravy pustit co nejdřív. Co třeba udělat koprovku – a zkusit to tentokrát trochu jinak?

Článek

Milujete kopr a omáčka z něj je vaše oblíbené jídlo? Pak určitě oceníte recepty na několik variant tohoto populárního pokrmu. Naučíte se ji dělat třeba bez mouky, velmi intenzivní až extrémní, nebo naopak lehoučkou a jemnou.

Recepty na nejlepší koprovku

Receptů na koprovou omáčku je mnoho – a stejně tak existuje i množství variant, s čím vším se podává. A jestli jste ji dodnes dělali jen „klasicky“, tedy s masem a knedlíkem nebo bramborem, pak se vám otevírají další, možná až netušené možnosti, a to včetně variací bez mouky nebo pro vegetariány.

Jak skladovat čerstvý kopr, aby vydržel co nejdéle

Čerstvý kopr je skvělý do omáček, polévek i salátů, ale bohužel rychle vadne a ztrácí aroma i intenzivní chuť. Jak ho správně skladovat?

  • Zabalte ho do navlhčené papírové utěrky a v uzavíratelném sáčku či krabičce vložte do chladničky. Takto vydrží čerstvý zhruba 3–5 dní.
  • Další možnost je dát ho do sklenice s vodou jako květiny do vázy. Pak nádobu i s koprem překryjte igelitovým sáčkem a schovejte do chladu, například do lednice.
  • Pro delší trvanlivost lze kopr i zamrazit – nasekaný nebo celý. Zachová si tak chuť a aroma i několik měsíců.

Milujete kopr natolik, že si kromě omáčky rádi dáte něco dalšího? Pak se podívejte na kompletní přehled receptů na jídla s koprem.

Načítám