Článek
Milujete kopr a omáčka z něj je vaše oblíbené jídlo? Pak určitě oceníte recepty na několik variant tohoto populárního pokrmu. Naučíte se ji dělat třeba bez mouky, velmi intenzivní až extrémní, nebo naopak lehoučkou a jemnou.
Recepty na nejlepší koprovku
Receptů na koprovou omáčku je mnoho – a stejně tak existuje i množství variant, s čím vším se podává. A jestli jste ji dodnes dělali jen „klasicky“, tedy s masem a knedlíkem nebo bramborem, pak se vám otevírají další, možná až netušené možnosti, a to včetně variací bez mouky nebo pro vegetariány.
Jak skladovat čerstvý kopr, aby vydržel co nejdéle
Čerstvý kopr je skvělý do omáček, polévek i salátů, ale bohužel rychle vadne a ztrácí aroma i intenzivní chuť. Jak ho správně skladovat?
- Zabalte ho do navlhčené papírové utěrky a v uzavíratelném sáčku či krabičce vložte do chladničky. Takto vydrží čerstvý zhruba 3–5 dní.
- Další možnost je dát ho do sklenice s vodou jako květiny do vázy. Pak nádobu i s koprem překryjte igelitovým sáčkem a schovejte do chladu, například do lednice.
- Pro delší trvanlivost lze kopr i zamrazit – nasekaný nebo celý. Zachová si tak chuť a aroma i několik měsíců.
Milujete kopr natolik, že si kromě omáčky rádi dáte něco dalšího? Pak se podívejte na kompletní přehled receptů na jídla s koprem.