Hlavní obsah
4,0
(22)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud jste milovníci majonézy, určitě vyzkoušejte netradiční, ale nutričně vyváženější, majonézu z vařených vajec. Obsahuje méně tuku a více bílkovin.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 mističku
Na majonézu z vařených vajec
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce octa 8%
  • 3 lžíce horké vody
Článek

01.

Začněte tím, že vejce uvařte natvrdo. Nechejte je úplně vychladnout (můžete si je uvařit i den předem a nechat přes noc v lednici) a oloupejte.

02.

Oloupaná celá vejce dejte do vyšší nádoby, přidejte sůl, olej, ocet a horkou vodu a rozmixujte do hladka nejlépe tyčovým mixérem.

03.

Majonézu můžete ihned servírovat, v lednici vydrží v uzavřené nádobě až 2 týdny.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Má o něco tužší konzistenci než ta ze syrových vajecFoto: Viktorie Hrazdílková

Reklama

Načítám