Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte super přílohu k masu? Celerové pyré je výborné k mořským rybám nebo jehněčímu. A k čemu ho připravíte vy?

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 bulva celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml mléka
  • 3 ks červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
Článek

Postup

01.

Řepy oloupejte, nakrájejte na kostky a promíchejte s asi 2 lžícemi oleje a bylinkami, osolte, opepřete a při 200 °C pečte asi půl hodiny do měkka. Během pečení jednou promíchejte. Upečenou řepu smíchejte s balzamikem a medem a dejte ještě na 5 minut do trouby.

02.

Oloupaný a na kostky nakrájený celer uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte, přidejte máslo, sůl a čerstvě mletý pepř a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podle potřeby přidejte mléko, aby vám vzniklo lehké pyré.

Tip: Jestli celerové pyré servírujete jako přílohu, řepu klidně vynechte. .

Související témata:

Načítám