Hlavní obsah
4,0
(9)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hledáte pár tipů, jak si urychlit a zjednodušit domácí lasagne? Pak je tento postup pro vás ten pravý. Nejedná se o klasický italský recept, ale můžeme vám zaručit, že si pochutnáte vy i celá rodina.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Rajčatovo-masová směs
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Další suroviny
  • 6 ks lasagní
  • 100 g sýra
Bešamel
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 500 ml polotučného mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Těstoviny a obzvláště lasagne patří mezi oblíbená jídla jak u velkých, tak malých jedlíků. Díky kombinaci těstovin se zeleninovou omáčkou a mletým masem si pochutná snad každý. Pokud však nechcete trávit u sporáku několik hodin a vařit se s pravou boloňskou omáčkou, máme pro vás tip na rychlou a stejně chutnou alternativu.

Postup

01.

Na lžíci olivového oleje nejprve osmahněte mrkev nastrouhanou najemno a cibuli nakrájenou nadrobno. Poté orestujte i lžíci rajského protlaku (směs díky tomu zesládne).

02.

Následně přidejte mleté hovězí maso, směs osolte a opepřete a chvíli restujte.

03.

Jakmile je maso dobře orestované, přilijte plechovku krájených rajčat a půl plechovky vody. Směs promíchejte, přikryjte poklicí a nechte dusit.

04.

Zatímco se dusí maso, připravte bešamel. Do kastrůlku dejte máslo, nechejte rozpustit, poté přidejte hladkou mouku a lehce smažte do rozvonění. Následně přilijte mléko a za stálého míchání vytvořte hladký krémový bešamel bez hrudek a dochuťte ho solí a pepřem.

05.

Troubu rozehřejte na 180 °C a nachystejte si pekáček. Do pekáčku postupně vrstvěte: na dno rozetřete polovinu masové směsi, poté přidejte vrstvu nepředvařených lasagní, následně bešamel a poté postup opakujte ještě jednou.

06.

Horní bešamelovou vrstvu posypejte strouhaným sýrem, pekáček vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut při 180 °C.

Tip: Před servírováním nechte lasagne krátce vychladnout, budou se vám lépe krájet.

Reklama

Načítám