Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud hledáte pár tipů, jak si urychlit a zjednodušit recept na domácí lasagne, tento postup pro vás bude tím pravým. Nejedná se o pravý italský recept, ale můžeme vám zaručit, že si pochutnáte vy i celá rodina.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Rajčatovo-masová směs
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Dále
  • 6 ks lasagní
  • 100 g sýra
Bešamel
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 500 ml polotučného mléka
  • sůl
  • pepř
Článek

01.

Na lžíci olivového oleje orestujte nejprve mrkev nastrouhanou najemno a cibuli nakrájenou nadrobno. Poté zarestujte i lžíci rajského protlaku (směs díky tomu zesládne).

02.

Následně přidejte mleté hovězí maso, směs osolte a opepřete a vše chvíli restujte.

03.

Jakmile je maso dobře orestované, přidejte plechovku krájených rajčat a půl plechovky vody. Směs promíchejte, přikryjte poklicí a nechte dusit.

04.

Mezitím, co se dusí masovo-rajčatová směs, připravte bešamel. Do kastrůlku dejte máslo, nechejte rozpustit, poté přidejte hladkou mouku a orestujte do rozvonění. Následně přidejte mléko a za stálého míchání vytvořte hladký krémový bešamel bez hrudek, který dochuťte solí a pepřem.

05.

Nyní si zapněte troubu na 180 °C a nachystejte si pekáček. Do pekáčku postupně vrstvěte nejprve rajčatovo-masovou směs, poté přidejte vrstvu (nepředvařených) lasagní, následně bešamel a poté postup opakujte ještě jednou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Lasagne patří k velmi oblíbeným pokrmůmFoto: Viktorie Hrazdílková

06.

Horní bešamelovou vrstvu posypejte strouhaným sýrem a pekáček dejte péct na 180 °C na dobu 35 až 40 minut.

Tip: Před servírováním doporučujeme nechat lasagne alespoň krátce vychladnout, budou se vám lépe servírovat.

Reklama