Článek
01.
02.
Následně přidejte mleté hovězí maso, směs osolte a opepřete a vše chvíli restujte.
03.
Jakmile je maso dobře orestované, přidejte plechovku krájených rajčat a půl plechovky vody. Směs promíchejte, přikryjte poklicí a nechte dusit.
04.
Mezitím, co se dusí masovo-rajčatová směs, připravte bešamel. Do kastrůlku dejte máslo, nechejte rozpustit, poté přidejte hladkou mouku a orestujte do rozvonění. Následně přidejte mléko a za stálého míchání vytvořte hladký krémový bešamel bez hrudek, který dochuťte solí a pepřem.
05.
Nyní si zapněte troubu na 180 °C a nachystejte si pekáček. Do pekáčku postupně vrstvěte nejprve rajčatovo-masovou směs, poté přidejte vrstvu (nepředvařených) lasagní, následně bešamel a poté postup opakujte ještě jednou.
Lasagne patří k velmi oblíbeným pokrmůmFoto: Viktorie Hrazdílková
06.
Horní bešamelovou vrstvu posypejte strouhaným sýrem a pekáček dejte péct na 180 °C na dobu 35 až 40 minut.
Tip: Před servírováním doporučujeme nechat lasagne alespoň krátce vychladnout, budou se vám lépe servírovat.
A co třeba Zapečené těstoviny s masovými kuličkami?