Článek
Salát je mnohdy brán jako „hladové jídlo“, ale následující recepty rozhodně zasytí - a to i jedlíky a milovníky masa. Vždyť dobrá bílkovina do obědového salátu patří! A najdete zde také inspiraci, pokud chcete rodinu naučit na větší porce zeleniny či luštěnin.
Nejlepší letní saláty s masem
Následujícími saláty uctíte každého - a hodí se klidně i jako víkendový oběd nebo večeře. Využijte doby, kdy je čerstvá zelenina dostupná, a směle do toho.
Jak správně skladovat zeleninu
Abyste měli po ruce suroviny na salát, musíte se naučit zeleninu správně skladovat.
- Kupujte co nejkvalitnější a nejčerstvější zeleninu. Pokud ji nemíníte ihned zpracovat, pak se vyhněte zboží ve slevě pro docházející trvanlivost.
- Nikdy nekupujte zeleninu ani ovoce, které nesou známky poškození, plísně nebo už viditelně vadnou.
- Do chladničky uložte jen ty druhy, které zimu snesou – tyhle potraviny do chladničky nepatří!
- Obecnou zásadou je zeleninu a ovoce před skladováním nemýt, protože se pak může začít rychleji kazit. Existují výjimky, ale lepší je to neudělat.