Hlavní obsah
4,0
(28)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud milujete farmářské výrobky, vyzkoušejte si domácí „sýr“ z tvarohu. Na výrobu potřebujete jen 4 suroviny a výsledek vás mile překvapí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bochánek
  • 2 balení měkkého tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
Článek

V receptu používám slovo „sýr“ v uvozovkách, protože vzhledem k tomu, že do směsi přidáváme vejce, jedná se spíše o sýrovou alternativu.

01.

Začněte tím, že měkký tvaroh smícháte s vejcem, solí a jedlou sodou.

Tip: Do směsi můžete dále přidat bylinky či koření jako sušený česnek nebo chilli.

02.

Rozmixujte nejlépe tyčovým mixérem (ušetříte tak nádobí) a směs dejte vařit do hrnce na 15 minut. Občas promíchejte.

03.

Voda se odpaří a zbyde tužší část. Vzniklou směs dejte do gázy (tu koupíte v lékárně) a nechejte chvíli okapat v cedníku. Budou stačit přibližně 2 minuty.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jeho výroba je jednoduchá a chuťově překvapíFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Nakonec dejte vzniklou směs do libovolné nádoby podle toho, jaký výsledný tvar „sýru“ preferujete.

05.

„Sýr“ nechejte vychladnout při pokojové teplotě a následně ho dejte nejlépe přes noc do lednice zatuhnout. Výsledný kousek by měl vážit kolem 400 g.

Reklama

Související témata:

Načítám