Hlavní obsah
3,4
(206)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Není sice nic snadnějšího než dětem koupit kelímek hotového tvarohového krému v obchodě, ale pokud vám záleží i na tom, co je uvnitř, zvažte jeho domácí přípravu. Můžete ho dosladit zdravějšími alternativami cukru, přidat čerstvé ovoce, a ještě vás zpravidla vyjde podstatně levněji.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
Na krém (místo sirupu můžete dát med, cukr či jiné sladidlo)
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 g čekankového sirupu
Na jahody
  • 250 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Asi 50 gramů stejně velkých jahod nechte na ozdobu. Můžete je nechat syrové i do krému, jen počítejte s tím, že bude tekutější. Pro hustší konzistenci a jemnější chuť je proto raději rozmixujte a za častého míchání 5 až 10 minut povařte, až trochu zredukují svůj objem. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.

02.

Tvaroh prošlehejte se sladidlem dle chuti. Já dávám čekankový sirup, ale hodí se i jiný (datlový, agávový, jablečný), med nebo samozřejmě klasický cukr. Vmíchejte jahody. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte do tvarohového krému. Množství sladidla hodně závisí na sladkosti jahod, proto krém na závěr raději ochutnejte a případně doslaďte.

03.

Odložené jahody na ozdobu pokrájejte na tenké plátky, ty přitiskněte na boky sklenice a krém opatrně vlijte dovnitř. Nechte v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Spotřebujte do dvou dnů.

Tip: Pro sytější verzi na dno skleniček nadrťte trochu ovesných sušenek, piškotů nebo třeba granoly. A pokud vám děti nechtějí domácí pribináček jíst, protože nemá barevně potištěný obal, zvažte použití samolepek nebo barevných kelímků.

Chystáte dětem svačiny doma? Zkuste i domácí termix nebo nepečené jablečné kuličky s vločkami.

Související témata:

Načítám