Článek
Nepečené dorty jsou v posledních letech velmi populární a v létě, kdy se vám nechce zahřívat byt ještě pečením, i velmi praktické. Čokoládový cheesecake s kondenzovaným mlékem opravdu nadchne! Je nejen výborný, ale zároveň umí vypadat opravdu slavnostně, takže se může klidně stát narozeninovým dortem.
Postup
01.
Korpus: Máslové sušenky rozmixujte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem, špetkou soli a lžičkou rumu (lze vynechat). Směs pevně upěchujte na dno dortové formy (předem ji vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem). Povrch sušenkové směsi uhlaďte vypouklou stranou lžíce a formu vložte do lednice.
02.
Náplň: Čokoládu rozpusťte a nechte vychladnout. Želatinu nasypejte do studené vody a připravte podle návodu. Zatímco rozpuštěná želatina chladne, vyšlehejte smetanu na pevnou šlehačku.
Ve velké míse rozetřete tvaroh a postupně k němu zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a kondenzované mléko. Vmíchejte zchladlou želatinu a stěrkou opatrně zapracujte šlehačku.
03.
Náplň naneste na vychlazený korpus, povrch uhlaďte a dort vložte ztuhnout do chladničky na několik hodin, ideálně přes noc.
Tip: Vychlazený cheesecake ozdobte nastrouhanou čokoládou, máslovými sušenkami a čerstvým ovocem.