Článek
Na záhoncích i v obchodech jsou právě k mání čerstvé jahody, a je tedy ideální doba použít je jako součást nepečeného dezertu, který bude lahodný a osvěžující přesně tak, jak se na letní sladkost sluší. Ideální je, pokud je spojíte s chutí smetany, jogurtu nebo tvarohu. Pokud uberete množství cukru, můžete je jíst bez výčitek.
Nepečené jahodové dezerty
I když se vám nechce zapínat troubu, můžete rodině nabídnout skvělý dezert plný jahod. Pro inspiraci nabízíme ty nejlepší recepty:
Jak uskladnit jahody, aby vám co nejdéle vydržely?
Jahody patří mezi ovoce, které má tendenci se po sklizni docela rychle kazit, proto je dobré je uskladnit tak, abyste jejich trvanlivost přece jen prodloužili. Jak na to?
- Nemyjte je - jahody, které chcete skladovat, nemyjte, rychleji se kazí. Naopak by měly být zcela suché.
- Skladujte je v chladu - jahody patří do lednice.
- Nekrájejte je a neodstraňujte lístky - jahody určené ke skladování byste neměli ořezávat, půlit ani z nich odstraňovat lístky.
- Udržujte je v suchu - misku nebo nádobu, ve které je dáváte do chladničky, vyložte třeba papírovou utěrkou, aby absorbovala vlhkost a zabránilo se plesnivění.
- Dávejte je jen do jedné vrstvy - jahody jsou citlivé na mechanické poškození, proto byste je měli dávat do nádoby na skladování jen v jedné vrstvě a tak, aby se na sebe moc nemačkaly.
Recepty z jahod
Knedlíky: Ze 2 surovin | Tvarohové | Kynuté
Bublaniny: Piškotová | S jogurtem | S čokoládou
Koláče a buchty: Hrnkový | S pudinkem | S drobenkou | Bez mouky
Nepečené: S tvarohem | Pěna ze 3 surovin | Tiramisu | Se smetanou
Džem: Bez chemie | S proseccem
Co dalšího můžete připravit o víkendu z jahod? Co vyzkoušet zdravý tvarohový koláč s mákem a jahodami. Je bez mouky a plný dobrých bílkovin!