Článek
Příprava želatinové bábovky s ovocem není těžká - jen je zásadní, aby želatina opravdu ztuhla, takže použijte ten druh a postup, který máte osvědčený. Při přípravě spodní tvarohovo-šlehačkové části můžete použít želatinu práškovou, ale i tu plátkovou, je to na vás. Ovoce lze použít také to, které máte k dispozici, pokud byste zvolili třeba kompotované, můžete nálev z něj použít místo vody na přípravu želatiny.
Postup
01.
Formu na bábovku buď lehce vymažte olejem, nebo do ní dejte potravinovou fólii, aby šel obsah dobře vyklopit a i hezky vypadal. Nakrájejte ovoce na kousky a připravte dle návodu červenou dortovou želatinu.
02.
Na dno formy nalijte trochu želatiny a dejte pár kousků ovoce, pak udělejte další vrstvičku a zas dejte ovoce - vždy chvilečku počkejte, želatina trochu zatuhne a ovoce neklesne hned ke dnu a bude hezčí na pohled. Pokračujte tak dlouho, až spotřebujete všechno ovoce i želatinu. Pak dejte chladit.
03.
Do vyšší misky nalijte mléko, přidejte šlehačku, ztužovač a cukr - vyšlehejte. Poté opatrně vmíchejte tvaroh a přidejte želatinu. Smíchejte do hladkého krému, který nalijete na již zatuhlou první želatinovou vrstvu a opět dejte chladit.
04.
Po ztuhnutí a opravdu důkladném vychlazení (ideálně přes noc v lednici) vyklopte a můžete nakrájet a podávat. Nenechávejte dlouho v teple a pamatujte na to, že se ovoce v želatině rychleji kazí.
Recepty z jahod
Knedlíky: Ze 2 surovin | Tvarohové | Kynuté
Bublaniny: Piškotová | S jogurtem | S čokoládou
Koláče a buchty: Hrnkový | S pudinkem | S drobenkou | Bez mouky
Nepečené: S tvarohem | Pěna ze 3 surovin | Tiramisu | Se smetanou
Džem: Bez chemie | S proseccem