Hlavní obsah
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Spousta ovoce a chuť na něco sladkého, osvěžujícího? To je ideální příležitost vyzkoušet nepečenou želatinovou bábovku. Vypadá skvěle a milují ji hlavně děti!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Tvarohová vrstva
  • 1 kelímek plnotučného tvarohu
  • 150 ml mléka
  • 100 g cukru moučka
  • 1 balení šlehačka v prášku
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 25 g práškové želatiny
  • 1 balení vanilkového cukru
Ovocná želatina
  • 4 pytlíky červené želatiny v přášku
  • 4 lžíce cukru
  • 500 g sezonního ovoce
Článek

Příprava želatinové bábovky s ovocem není těžká - jen je zásadní, aby želatina opravdu ztuhla, takže použijte ten druh a postup, který máte osvědčený. Při přípravě spodní tvarohovo-šlehačkové části můžete použít želatinu práškovou, ale i tu plátkovou, je to na vás. Ovoce lze použít také to, které máte k dispozici, pokud byste zvolili třeba kompotované, můžete nálev z něj použít místo vody na přípravu želatiny.

Postup

01.

Formu na bábovku buď lehce vymažte olejem, nebo do ní dejte potravinovou fólii, aby šel obsah dobře vyklopit a i hezky vypadal. Nakrájejte ovoce na kousky a připravte dle návodu červenou dortovou želatinu.

02.

Na dno formy nalijte trochu želatiny a dejte pár kousků ovoce, pak udělejte další vrstvičku a zas dejte ovoce - vždy chvilečku počkejte, želatina trochu zatuhne a ovoce neklesne hned ke dnu a bude hezčí na pohled. Pokračujte tak dlouho, až spotřebujete všechno ovoce i želatinu. Pak dejte chladit.

03.

Do vyšší misky nalijte mléko, přidejte šlehačku, ztužovač a cukr - vyšlehejte. Poté opatrně vmíchejte tvaroh a přidejte želatinu. Smíchejte do hladkého krému, který nalijete na již zatuhlou první želatinovou vrstvu a opět dejte chladit.

04.

Po ztuhnutí a opravdu důkladném vychlazení (ideálně přes noc v lednici) vyklopte a můžete nakrájet a podávat. Nenechávejte dlouho v teple a pamatujte na to, že se ovoce v želatině rychleji kazí.

Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie6 762,48 kJ
Bílkoviny93,5 g
Tuky35,86 g
Sacharidy227,82 g
Sůl0,61 g
SAFA22,25 g
Vláknina15,5 g
Cukry212,77 g

Načítám