Hlavní obsah
Foto: iuliia_n, Shutterstock.com

Foto: iuliia_n, Shutterstock.com

Tatranky patří k oblíbeným svačinkám, nicméně co když je nastrouháte? Vznikne překvapení, za které vám děti poděkují!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 ks tatranky
  • 150 g cukru moučka
  • 150 g hery
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • 1 pytlík piškotů
Článek

Postup

01.

Tatranky umeleme nebo nastrouháme a přidáme moučkový cukr. Rozmělníte tuk, dobarvíte kakaem a dochutíme rumem. Necháme odpočinout v lednici… A pozor!

02.

K zahuštění za studena tvořeného cukroví používejte strouhanku, ale ne klasickou – piškotovou. Netrapte se strouháním či sháněním – pytlík piškotů prostě rozválejte v původním obalu, nebo v pytlíku válečkem na těsto. Takže odpočatou hmotu zpracujte do kuliček (můžete vložit rozinky) a jejich konzistenci či obal doplňte piškotovou strouhankou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 061,11 kJ
Bílkoviny10,82 g
Tuky48,43 g
Sacharidy120,1 g
Sůl0,38 g
SAFA24,51 g
Vláknina3,92 g
Cukry79,58 g
Související témata:

Načítám