Článek
Croissanty jsou symbolem francouzské elegantní snídaně, ovšem v absolutní kondici vydrží jen krátce. Jeden den křupou a voní a nazítří si je snadno spletete z gumovou hračkou. Existuje ale i dobrá zpráva! I „včerejšek“ z nich umí udělat výborné pochoutky. Stačí trocha mléka, vajíček, cukru nebo jen rozpálená trouba. A ani jeden z následujících nápadů nezabere víc času než cesta do pekárny.
Recepty, které se povedou
Z croissantů můžete vykouzlit krémově nadýchanou variantu žemlovky, proměnit je ve sladký toast, který připomíná dezert z luxusní restaurace, nebo je jen jemně rozpéct s mandlemi, aby provoněly kuchyň vůní francouzské cukrárny.
Z croissantu je výborný i francouzský toast:
Inspirace z kavárny
Když se zamyslíte, na croissant je vždycky správný okamžik – a to i na ten včerejší. Stačí ho jen lehce (nebo pořádně) prohřát a doplnit něčím novým, třeba slaným karamelem nebo jinou dobrotou, aby vám to krásně „křuplo do chuti“.











