Hlavní obsah

Zbyly vám croissanty? Tady je pár triků, díky kterým je nevyhodíte. Úžasné sladké snídaně i dezerty

Foto: Shaiith, Shutterstock.com

Foto: Shaiith, Shutterstock.com

Asi to znáte. Koupíte si krásné voňavé croissanty, doma je něžně položíte na stůl… A ráno zjistíte, že už nejsou zdaleka tak měkké a nadýchané jako včera. Místo zklamání zapojte kreativitu a kuchařské umění! Inspirujte se tipy, díky kterým jim dáte druhý (a někdy i chutnější) život.

Článek

Croissanty jsou symbolem francouzské elegantní snídaně, ovšem v absolutní kondici vydrží jen krátce. Jeden den křupou a voní a nazítří si je snadno spletete z gumovou hračkou. Existuje ale i dobrá zpráva! I „včerejšek“ z nich umí udělat výborné pochoutky. Stačí trocha mléka, vajíček, cukru nebo jen rozpálená trouba. A ani jeden z následujících nápadů nezabere víc času než cesta do pekárny.

Recepty, které se povedou

Z croissantů můžete vykouzlit krémově nadýchanou variantu žemlovky, proměnit je ve sladký toast, který připomíná dezert z luxusní restaurace, nebo je jen jemně rozpéct s mandlemi, aby provoněly kuchyň vůní francouzské cukrárny.

Z croissantu je výborný i francouzský toast:

Inspirace z kavárny

Když se zamyslíte, na croissant je vždycky správný okamžik – a to i na ten včerejší. Stačí ho jen lehce (nebo pořádně) prohřát a doplnit něčím novým, třeba slaným karamelem nebo jinou dobrotou, aby vám to krásně „křuplo do chuti“.

Načítám