Hlavní obsah
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Byl první máj, byl lásky a dobrého jídla čas. Potěšte letos své drahé polovičky sladkým jahodovým croissantem jako z kavárny, který zvládnou všichni.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 ks pečiva
    1
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 hrst mrazem sušených jahod
  • 1/2 tabulky bílé čokolády
    6
    7
  • 1 hrst pistácií
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že croissanty podélně naříznete. Vychlazenou smetanu vyšlehejte do pevné šlehačky.

02.

Nyní šlehačku pomocí lžíce nebo zdobícího cukrářského sáčku umístěte do croissantů.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Romantickou snídani nemusíte servírovat jen na První májFoto: Viktorie Hrazdílková

03.

Naplněné croissanty dozdobte lyofilizovanými nebo čerstvými jahodami (lyofilizované jahody nepustí tolik vody). Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a pomocí lžíce ji na croissanty naneste v tenké lince. Nakonec posypte croissanty drcenými pistáciemi.

Že si troufáte na domácí croissant? Vyzkoušejte náš recept na domácí croissanty a oslňte svou polovičku ještě více.

Načítám