Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Jak lépe začít den než delikátní snídaní? Naše mandlové croissanty jsou jako dělané pro krásná rána, a když si je dopřejete ještě v posteli, nemůže se zbytek dne vyvíjet jinak než naprosto božsky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 60 g změklého másla
    7
  • 40 g cukru moučka
  • 140 g mandlové mouky
    8
  • 4 ks croissantu
    1
    3
    7
  • 4 lžíce mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Na přípravu této snídaně jsou nejlepší croissanty den nebo dva staré, ale pokud vám jich doma zbylo ještě víc, máme pro vás hned 10 způsobů, jak je v kuchyni využít.

Postup

01.

Máslo, cukr a mandlovou mouku společně utřete na hladkou kaši. Croissanty podélně prokrojte (ale nedokrojte, aby náplň při pečení nevytekla). Pečivo naplňte, potřete máslovo-mandlovou směsí a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.

02.

Croissanty posypte nasekanými mandlemi a dejte zapéct na 10 minut při 170 °C. Před servírováním je můžete ještě pocukrovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie2 688,99 kJ
Bílkoviny14,37 g
Tuky47,15 g
Sacharidy38,49 g
Sůl0,52 g
SAFA15,34 g
Vláknina6,34 g
Cukry16,08 g

Načítám