Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Kombinace jablek a listového těsta je klasikou, tentokrát ale nepřinášíme recept na štrúdl. Vyzkoušejte jemně zkaramelizovaná jablka s tvarohem v křupavém těstě.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 balení listového těsta
    1
  • 2 ks jablek
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Tvaroh prošlehejte s vanilkovým pudinkovým práškem a s vanilkovým cukrem.

02.

Jablka překrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte na tenké plátky a poté ještě překrojte. V pánvi nechte rozpustit máslo.

03.

Přidejte jablka a krátce je opečte. Vmíchejte cukr, promíchejte a nechte jablka trochu zkaramelizovat. Nakonec vmíchejte mletou skořici. Směs nechte trochu vychladnout.

04.

Listové těsto rozložte a nakrájejte na 6 čtverců. Na každý dejte hromádku tvarohu a pak hromádku jablečné směsi. Těsto přehněte, aby vznikla kapsička. 

05.

Kapsičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. 

Související témata:
Jablečné taštičky

Načítám