Hlavní obsah
4,3
(16)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nic nového, nic složitého, přesto efektní a velmi chutné. Vajíčka zapečená v toastech jsou skvělá jako víkendová snídaně, ale i jako rychlá večeře. Na plech se vám jich vejde i osm najednou, a tak nikdo z rodiny nebude muset čekat, až se uvolní pánvička.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
Budete pořebovat
  • 8 plátků světlého toastového chleba
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky plátkového sýra
  • 60 g parmazánu
  • 4 lžičky másla
  • 4 vejce
Článek

Postup

01.

Rozpalte troubu na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení. Sýr parmazánového typu nastrouhejte najemno.

02.

Všechny toasty potřete máslem, do poloviny z nich udělejte kulatým vykrajovátkem otvor. Ty bez otvoru obložte plátkem šunky a sýra. Přiklopte je chleby s otvorem a okraje posypejte nastrouhaným parmazánem. Sýrem posypejte i vykrojená kolečka.

Tip: Pokud máte raději ostřejší jídla, potřete máslo lžičkou pikantního ajvaru nebo chilli omáčky. Místo jemné goudy můžete použít výraznější čedar, nebo dokonce nivu. Romantické povahy mohou použít formičku ve tvaru srdce.

03.

Složené toasty i s vykrojenými kolečky dejte na plech. Do otvorů v toastech vyklepněte opatrně vejce a plech vložte do trouby. Pečte 8–10 minut, až bílek zpevní a zbělá. Hlídejte přitom hlavně vykrojená kolečka se sýrem, budou upečená dřív, tak je včas vytáhněte, aby se nespálila. Upečené toasty posypejte malou špetkou vločkové soli a pepře a podávejte s čerstvou křupavou zeleninou.

Máte raději sladké snídaně? Vytáhněte ovesné vločky a připravte luxusní, přesto rychlý a zdravý ovesný koláč na plech nebo překvapivě dobrou ovesnou kaši s cuketou.

Reklama

Načítám