Článek
Mít po ruce recept na rychlé, zajímavé a moc dobré jídlo se vždycky hodí. A v sezoně chřestu jsou to tyto závitky. Je v nich sýr i parmská šunka, ovšem pokud potřebujete uctít vegetariány, lze šunku velmi snadno vyloučit a nahradit ji třeba plátkem sýra, kouskem pečené papriky či grilované cukety. Nemáte-li po ruce čedar, dobře poslouží třeba ementál. Závitky poslouží i jako varianta chlebíčků na oslavu.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý plát listového těsta nakrájejte na tři pruhy a ještě přepulte, takže vznikne šest obdélníků, dohromady jich tedy bude 12. Sýr nastrouhejte.
02.
Chřest vložte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na každý obdélník z těsta položte plátek šunky, na něj dejte asi tři stonky chřestu (řiďte se úvodním snímkem) a posypejte strouhaným sýrem.
03.
Závitky smotejte a konec těsta přitlačte, aby udržel svazek i při pečení. Závitky naskládejte na plech a potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne. Podávejte třeba jako teplý předkrm a hodí se i jako lehká večeře.