Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hledáte tip na výživné domácí pečivo, které zasytí? Vyzkoušejte naše tvarohové bagetky, které oceníte nejen vy, ale i vaše děti.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 bagety
Bagetky
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce sezamu
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí, sušeným česnekem a oreganem.

TIP: Pokud držíte bezlepkovou nebo nízkosacharidovou dietu, můžete místo špaldové mouky použít lupinovou.

02.

Nyní ke směsi přidejte tvaroh, vejce a červenou papriku nakrájenou na drobné kostičky.

03.

Ze směsi vytvarujte 3 až 4 bagetky, které dejte na plech s pečicím papírem a posypejte sezamem.

TIP: Aby se vám s těstem lépe pracovalo a tvořily hezké bagetky, pracujte s namočenými prsty.

04.

Bagetky pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C 35 až 40 minut.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Můžete je jíst jen tak nebo obložit šunkou či sýremFoto: Viktorie Hrazdílková

05.

Bagetky nechejte vychladnout při pokojové teplotě a poté s nimi pracujte jako s klasickým pečivem.

Související témata:

Načítám