Hlavní obsah

Redakční test: Vyzkoušely jsme jednorázové masky pod oči!

Foto: verona studio, Shutterstock.com

Foto: verona studio, Shutterstock.com

Reklama

Trápí vás vrásky kolem očí či tmavé kruhy a otoky? Pak s nimi zatočte pomocí jednorázových masek. A my vám dnes pomůžeme s výběrem. Některé jsme v redakci otestovaly za vás.

Článek

Péče o oční okolí by u žen měla začít poměrně brzo, nejlépe už kolem 25. roku života. Jde totiž o oblast obličeje, kde se nachází velmi jemná kůže. Samozřejmě záleží i na vašich genech. Základem je pravidelnost a dostatečná hydratace. Krém na oční okolí byste měly mít vždy po ruce a čas od času péči o tuto partii doplnit maskou.

Nyní jsou v kurzu jednorázové masky určené přímo na kruhy pod očima, jemné vrásky i otoky. Mají podobu půlměsíčkových náplastí či gelových polštářků. Ty jsou nasáklé hydratačním roztokem, který se do očního okolí vpije během 10–20 minut. Nezapomeňte však před jejich aplikací na důkladné odlíčení. Pokud masku sundáte a tekutina nebude dostatečně vsáklá, klidně ji ještě vklepejte pomocí prstů, nebo zapracujete pomocí speciálních válečků zvaných face roller.

Kdy masku použít

Masky lze aplikovat ráno i večer, ale pokud máte před odchodem do práce pár minut k dobru, budou pro vaši pleť příjemnou vzpruhou. Pokud trpíte na ranní otoky pod očima, je dobré masku před aplikací vložit na pár minut do lednice. Chladivý efekt dokáže zázraky. Proto jsou ráno vhodnější masky proti tmavým kruhům i na rozjasnění, večer se spíše hodí masky na hydrataci a proti vráskám.

A které masky se osvědčily nám v redakci? Vyzkoušely jsme levné produkty z drogerie i dražší variantu z kosmetických salonů. Inspirujte se našimi postřehy.

Osvěžující vzpruha

Foto: Archiv firmy

Textilní maska na oči Balea, 30 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Maska, která obsahuje kokosovou vodu, kyselinu hyaluronovou, vitamin E, extrakt z mořských řas a růžový olej, by měla být hlavně osvěžující, a to splňuje. Abych to ještě podpořila, dala jsem ji na noc do lednice. Doporučuji ji používat ráno, protože to má největší efekt na opuchlé oči po noci. Okolí pod očima, ale i nad nimi (protože má tvar jako superhrdinská maska), krásně osvěží a hydratuje. Nechala jsem masku působit 10 minut, poté jsem zbytek séra vmasírovala do pleti a pokračovala s pleťovým krémem a make-upem.

Vypnutější okolí

Foto: Archiv firmy

Výživné gelové oční podložky RefectoCil Eye Care Pads, jedno balení obsahuje 10 očních podložek po 2 kusech, 495 Kč, prodává RefectoCilFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: Mívám občas silné kruhy pod očima, takže moc nevěřím na jakékoli zázraky, které mi slibují, že se jich dá zbavit. V případě masky RefectoCil mne ale čekalo milé překvapení. Maska, která vypadá jako dva gelové proužky s kyselinou hyaluronovou, vitaminem E a aloe vera, po celou dobu aplikace příjemně chladila a cítila jsem, jako když mi pleť vypíná. Když jsem s aplikací skončila, kruhy sice byly pořád na místě, ale menší, protože pleť byla prozářenější a vypnutější. Maska navíc moc hezky drží, takže po dobu aplikace můžete dělat nějakou drobnější činnost. Prostě ideální na ráno, kdy chcete prozářit váš pohled, ale zase nemáte úplně tolik času nazbyt.

Pro celkové zpevnění

Foto: Archiv firmy

Polštářky pod oči OMG!, Double Dare, 89 Kč, prodává RianoFoto: Archiv firmy

Testovala editorka Klára: Občas trpím na opuchlé oči, zkusila jsem proto polštářky od OMG!. Dva zlaté půlměsíčky napuštěné speciálním sérem jsem si nalepila po odlíčení pod oči a nechala 15 minut působit. Krásně chladí a drží, takže s nimi můžete normálně chodit a třeba vařit večeři. Séra bylo v obalu víc, tak jsem si přebytečnou tekutinu namazala na obličej. Po sundání polštářků jsem sérum ještě lehce vklepala do pokožky, tvář už jsem neomývala a rovnou nanesla noční krém. Měla jsem pocit hezky vypnuté kůže pod očima, jako by se vyrovnala. Za mne tedy velmi příjemná záležitost.

Proti vráskám i otokům

Foto: Archiv firmy

Maska na oči Patchs Defatigants od Biologique Recherche, 1760 Kč (3 páry v jednom balení), k dostání v kosmetických salonechFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Vzhledem k ceně této masky jsem očekávala téměř zázraky. A protože mě poslední dobou trápí po ránu trochu povadlé a někdy napuchlé váčky pod očima, s chutí jsem se vrhla na testování. Masku jsem si dala na chvíli před aplikací do lednice a nechala působit doporučených 15 minut. Dopřála jsem si ji však v den, kdy jsem po zazvonění budíku nepospíchala do práce, protože masku přikládáte nejen pod oči, ale i na horní víčka. Proto jsem si užívala hned od začátku chladivý pocit. Po sundání masky byl výsledek vskutku překvapivý. Cítila jsem okamžitou úlevu od pnutí a měla jsem pocit skvělé hydratace. Je to nejlepší maska na oči, jakou jsme kdy vyzkoušela. A že už jich bylo.

Na citlivou pleť

Foto: Archiv firmy

Jemná maska na oční okolí Korika SciBeauty, 89 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Katka: Příští rok mi bude 40, mám jemnou pleť s tendencí k vysušování a vrásky pod očima mě trápí již pár let. I když se přesvědčuji, že jsou od smíchu. Ale když najdu produkt, který mi od nich trochu pomůže, rozhodně se nezlobím. Maska pod oči se jednoduše aplikuje, ale je třeba s ní 20 minut ležet, aby nesklouzla. Což mi nevadilo, neboť jsem si zároveň odpočinula. Po aplikaci je pleť pod očima hydratovaná a měla jsem pocit, že i napnutější. Nejsem naivní, abych si myslela, že vrásky zmizí, ale rozhodně byla kůže zářivější a šťavnatější. A oči mám velmi citlivé, takže jako pozitivum hodnotím i to, že nijak nedráždí a oči mě nepálily.

Na váčky pod očima

Foto: Archiv firmy

Zlatá maska na váčky pod očima, 7th Heaven, 55 Kč, prodává MakeupFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Maska není textilní, ale gelová. Dala jsem ji noc před použitím do ledničky a chladivý efekt byl opravdu velký a trval déle, než když si dáte nachladit masky textilní. Ten den jsem šla pozdě spát a brzo vstávala, váčky pod očima potřebovaly tedy slušný doping. Maska to zvládla na jedničku, až mě to překvapilo. Působit jsem ji nechala asi 10 minut. V kombinaci s následným korektorem byl výsledek takový, jako bych spala nejméně 10 hodin.

Povzbuzující maska

Foto: Archiv firmy

Textilní maska Orange Juice, Garnier Skin Naturals Moisture+ Fresh Look, 50 Kč, prodává DMFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Tahle maska se vám bude hodit jako rychlá pomoc, když chcete vypadat dobře a vaše oční okolí potřebuje trochu vzpruhy. Tu mu dodají ideálně po ránu, nebo před společenskou akcí ingredience v podobě šťávy z pomeranče a kyseliny hyaluronové. Maska je textilní a půlměsíčky jsou dostatečně velké, zasahují až na spánky, takže vám „vyžehlí“ i vrásky okolo. Na obličeji dobře drží, můžete s nimi fungovat normálně. Sérum jsem nechala působit doporučovaných 15 minut a jeho zbytek následně ještě zapracovala vychlazeným face rollerem s růženínem, což mi přidalo na výsledném příjemném efektu.

Nezapomínejte v tomto období ani na hydrataci rtů!

Reklama

Související témata:

Načítám